Povijesni uspjeh: Filip Ude, Robert Seligman i Marijo Možnik ostvarili plasmane u finala SP-a

Subota, 04. listopada 2014. 17:24 Napisao/la  SC

Finala ostvarili Filip Ude i Robert Seligman na konju s hvataljkama, te Marijo Možnik na preči

Povijesni uspjeh ostvarili su hrvatski gimnastičari plasiravši se u čak tri finala na Svjetskom prvenstvu u kineskom Nanningu! Filip Ude i Robert Seligman na konju s hvataljkama, te Marijo Možnik na preči, za tjedan dana (u subotu konja s hvataljkama, u nedjelju preča) borit će se za svoje prve svjetske medalje. Nakon dva dana iščekivanja, kvalifikacije su podvukle crtu i u konačnici Ude u finale ulazi kao četvrti, Možnik kao peti, a Seligman kao šesti.

- Iscrpljeni smo totalno. Dva dana smo u dvorani od 8 ujutro do 22 sata. No, vrijedilo je. Od pet vježbača trojica su izborila finale. Još uvijek ne možemo vjerovati. Djeluje nestvarno. Do sada smo imali četiri finala na SP-u, a sada na jednom prvenestvu imamo tri. Cijeli tim je ponosan na njih. Bili su sjajni. A tek su počeli posao ovdje. Imaju velike mogućnosti za ostvarivanje velikog rezultata ovdje. Iako, i ovo sada je strašno, oduševljen je Vladimir Mađarević, predsjednik Tehničkog odbora sportske gimnastike HGS-a i trener Roberta Seligmana koji će se u subotu boriti u svom četvrtom finalu na SP-u.


- Nije mi bilo lako ovo dvodnevno čekanje. Iako se nikada nije dogodilo da ocjena 15,533 ne bude dovoljna za finale, ali za sve postoji prvi put...Nadam se da ću do subote ozdraviti. Slijedeće dane ću napraviti sve što mogu samo da se čim bolje spremim. Ako treba vježbat ću i bez zraka! Moj san je zlato, ali budući da sam skoro nenastupio, neću se ni s čim opterećivati. Niti se bojati ikoga. Sve je moguće. kaže Filip Ude.


Marijo Možnik:
- Ovo je moja treća sreća. Dva puta sam bio deveti, prva rezerva za finale SP-a, sada sam napokon uspio. Iako smo iz male Hrvatske, očitali smo lekciju mnogima. Ponosan sam na cijeli naš tim. Finale? Imam sada veće šanse za medalju nego što sam mislio. Ići ću sa svojom najjačom vježbom, ubaciti novi element Kovacs i pokušati sve da se još jednom svi zajedno veselimo, rekao je Marijo Možnik.


- Ovo je bio nedosanjani san. Ponosan sam na Marija i na sve dečke. Ovaj rezultat posvećujem svom ocu koji je nedavno preminuo, a koji me usmjerio u sport i bio jedan od najvećih Marijevih navijača. Žao mi je što se ne može veseliti s nama. Situacija za finale je jako dobra. Zonderland, Uchimura i Chenglong će sigurno najjačim vježbama loviti jedan drugoga za zlato, a u tom slučaju su padovi jako česti. Zato će Marijo vrebati iz drugog reda. Imamo tjedan dana da se dobro spremimo, da osjeti sprave do kraja, ispravimo sitnice, a onda u borbu na sve ili ništa, rekao jeTigran Gorički, trener Marija Možnika.

Finalisti

Konj s hvataljkama: 1. Krisztian Berki (Mađ) 16.066, 2. Alexander Naddour (SAD) 15.633, 3. Sašo Bertoncelj (Slo) 15.558, 4. FILIP UDE (HRV) 15.533, 5. Cyril Tommasone (Fra) 15.500, 6. ROBERT SELIGMAN (HRV) 15.466, 7. Andrej Lihovicki (Blr) 15.333, 8. Daniel Keatings (VB) 15.333.


Preča: 1. Epke Zonderland (Niz) 15.600, 2. Kohei Uchimura (Jap) 15.200, 3. Chenglong Zhang (Kin) 15.166, 4. Nikolaj Kuksenkov (Rus) 15.133, 5. MARIJO MOŽNIK (HRV) 15.000, 6. Nile Wilson (VB) 14.900, 7. David Beljavski (Rus) 14.866, 8. Jossimar Orlando Calvo Moreno (Kol) 14.866.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.