OI: Željko Babić: Poljska je iznimno dobra, Dušebajev je najbolji trener na svijetu

Utorak, 16. kolovoza 2016. 08:42 Napisao/la  SC

Hrvatska - Tunis 41:26 (25:10)

Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je prvo mjesto u skupini A olimpijskih igara u Rio de Janeiru nakon što je u susretu posljednjeg kola pobijedila Tunis 41:26 i u četvrtfinalu će igrati protiv Poljske.

Hrvatska je i prije utakmice protiv Tunisa osigurala plasman u četvrtfinale, naši rukometaši nisu željeli ništa kalkulirati.

- Ovo je bila utakmica koju smo morali jako otvoriti i ne dopustiti neki izjednačeni rezultat poslije kojeg bi se kasnije ušlo u neku tučnjavu s Tunižanima. Odmarali smo neke igrače, a i pokušali smo varijantu s Karačićem na krilu u slučaju da ne možemo računati na Štrleka. Naravno da protiv Poljske neće biti reprize one povijesne utakmice s EP-a, jer se ona događa jednom u sto godina. Poljaci su iznimno dobra momčad, promijenili su trenera, sada je na klupi Dušebajev koji je najbolji trener na svijetu. Oni će se sigurno htjeti osvetiti za onaj domaći poraz. Svi četvrtfinalni parovi su vrlo neizvjesni i pokazalo se da uopće nema favorita. Mi smo dobili dostojnog protivnika za olimpijsko četvrtfinale i sada je na nama da spremimo taktiku i budemo na onoj razini koja će biti dovoljna za pobjedu. Dižemo se u formi i to je dobro, rekao je izbornik Željko Babić.

Hrvatska je doslovno pregazila Tunis, koji nije pružao ozbiljan otpor. Već u prvom poluvremenu svi hrvatski igrači upisali su se među strijelce, posljednji je to učinio Jakov Gojun i na odmor se otišlo s 25:10.

Do kraja susreta bilo je to odrađivanje posla, Hrvatska je rutinski završavala susreti. Posebno je bio raspoložen Igor Karačić s devet golova.

HRVATSKA: Manuel Štrlek 4, Marko Mamić 5, Ivan Čupić 5, Ilija Brozović 5, Ivan Slišković 1, Marko Kopljar 1, Igor Karačić 9, Krešimir Kozina 4, Domagoj Duvnjak 1, Zlatko Horvat 2, Luka Stepančić 2, Jakov Gojun 2

TUNIS: Mohamed Soussi 5, Aymen Hammed 1, Oussama Boughanmi 7, Sobhi Saied 3, Oussama Hosni 1, Aymen Toumi 2, Amine Bannour 3, Marouan Chouiref 4

Hrvatska - Tunis 41:26 (25:10)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.