OI Pročitajte što su izjavila dva najbolja para na olimpijskom turniru

Petak, 30. srpnja 2021. 15:03 Napisao/la  SC
Olimpijski pobjednici
Olimpijski pobjednici

Nikola Mektić i Mate Pavić očekivano su postali olimpijski pobjednici u parovima:

- Teško je objasniti kako se osjećamo, što god odgovorimo ne izražava osjećaje do kraja. Presretni smo, imamo zlatnu medalju. Bilo je napeto i zanimljivo. Nadam se da su ljudi uživali u tenisu, bilo je čudno za igrati. Bez publike, takva je situacija, a naša ekipa, hrvatska delegacija, ni za koga ne navija, već navija za sve nas. Bilo mi je malo čudno, ritam je bio sporiji, ali meč je bio kvalitetan i dobar. Odlučili su poeni na početku tie-breaka. Ovo je povijesni uspjeh. Čestitke Čiliću i Dodigu. Teško je objasniti što ovo znači, ovo je veliki rezultat za Hrvatsku, izjavio je Mate Pavić.

- Sanjaš o ovome, ma nije ni da sanjaš, preveliki su to snovi. Onda osvojiš i misliš da ćeš biti presretan, ali emocije se miješaju i čudne su. S vremenom će ovo doći do glave, shvatit ćemo koliko je ovo veliko tek kasnije. Igramo kvalitetno, razumijemo se, uživamo u suradnji i turnirima. Nevjerojatno je da na prvim Igrama napravimo ovakav rezultat. Prvi smo na svijetu, na temelju naše kvalitete ovo se moglo očekivati, ali trebalo je to odraditi, rekao je Nikola Mektić.

Dojam je da poraženi u finalu nisu puno žalili:

- Osjećaj ponosa, sreće i zadovoljstva. Danas je bio drugačiji meč, cijeli tjedan smo imali pregršt emocija, predstavljali smo našu zemlju, a sad je ovo finale bilo nešto drugačije. Tenis možda nije bio na tako visokoj razini, odlučile su sitnice, a ako smo od nekog morali izgubiti, neka su to bili oni. Nadam se da ovo nije bila posljednja prilika za medalju i budu li stvari išle u dobrom smjeru, Pariz nije daleko. A nadamo se ondje i velikoj grupi hrvatskih navijača. Mislim da je Baldo danas najsretniji dječak na svijetu, u finalu su mu igrali tata i kum, kazao je Marin Čilić.

- Ovo je dan za povijest. Dva hrvatska tima igrala su finale, a Nikola i Mate bili su bolji u nekoliko loptica u ključnim trenucima. Ovo je nezaboravan dan za nas, hrvatski tenis i sport u Hrvatskoj. Hvala svima na podršci! Godine idu, ali ostane li zdravlje dobro, dat ćemo sve od sebe da pokušamo ići na Igre u Pariz. Zahvaljujem dragoj Gospi Međugorskoj za talent koji nam je dala, da Marin i ja u njemu možemo uživati u svom životu, rekao je Ivan Dodig.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.