OI Francuska i SAD u finalu, Luka Dončić neće igrati za zlato

Četvrtak, 05. kolovoza 2021. 15:01 Napisao/la  SC
Francuska i SAD u finalu, Luka Dončić neće igrati za zlato

SAD i Francuska igraju u finalu košarkaškog olimpijskog turnira.

Francuska je u dramatičnoj završnici u polufinalu pobijedila (90:89) Sloveniju, u zadnjem napadu Dončić se neočekivano odlučio za asistenciju.

Odigrao je inače raspoloženom Prepeliču čije polaganje je atraktivno blokirao Batum i odveo Francusku u finale.

Luka Dončić doživio je prvi poraz u dresu slovenske reprezentacije nakon 17 pobjeda, utakmicu je završio s triple-double učinkom (16 koševa, 18 asistencija i 10 skokova) iako nije briljirao (šut 5/18 iz igre), što se vidjelo u zadnjoj akciji, kada nije imao dovoljno samopouzdanja da bi odlučio utakmicu.

Mike Tobey ubacio je 23 koša uz 8 skokova, a Klemen Prepelič je postigao 17 poena.

Nano De Colo bio je najbolji Francuz s 25 koševa, sedam skokova i pet asistencija, Evan Fournier je ubacio 23 poena.

SAD plasirala se u finale olimpijskog turnira nakon što je uvjerljivo u prvom polufinalnom susretu pobijedila Australiju rezultatom 97:78.

U poluvremenu Australci su vodili 45:42 da bi Amerikanci otvorili treću četvrtinu s 12:0 čime su ostvarili plasman u finale.

Do kraja utakmice američka je prednost samo rasla...

Kevin Durant s 23 i Devin Booker s 20 koševa bili su najbolji kod SAD, Patty Mills s 15 i Dante Exum 14 koševa bili su najbolji kod Australije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.