OI Damir Martin osvojio broncu i pobjegao iz Tokija

Petak, 30. srpnja 2021. 09:06 Napisao/la  SC
Damir Martin
Damir Martin

Damir Martin osvojio brončanu medalju u samcu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Nakon operacije kuka u listopadu 2019. i teške rehabilitacije koja je trajala više od deset mjeseci, Martina se nije smatralo favoritom za finale:

- Ovo je skupljano svih pet godina, ne samo ova utrka, i svašta se događalo oko mene. Da su Olimpijske igre bile prošle godine, nastupio bih, ali bi to bilo više rekreativno. Imao sam loš start, nikako se nisam osjećao udobno u ovom čamcu i čak smo nakon četvrtfinala radili drastične promjene na čamcu, što se inače ne radi. Srećom, namjestili smo ga savršeno, ali start je stvarno bio loš. Na polovici staze sam si rekao da ako bude foto-finiš, znam gdje sam izgubio. Nakraju sam bio vrlo blizu Norvežaninu i još jednom srebru. No, neću se žaliti na broncu. Dapače, ovo za mene nije bronca, ovo je platina, rekao je Martin i naglasio:

- Toliko mi je dobro u Tokiju da večeras već putujem kući. Želim pobjeći da ne pokupim nešto, kad završi natjecanje, svi su kao pušteni s lanca i bolje je pobjeći da ne zarazim svoje, zaključio je Martin.

Zlato je iznenađujuće osvojio Grk Stefanos Ntouskos, a srebro iskusni Norvežanin Kjetil Borch.

Martin je osvojio treću olimpijsku medalju nakon srebra u četvercu na pariće iz Londona 2012. te srebra u samcu iz Rio de Janeira 2016.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.