MILIJUNI LETE U NEBO

Zrakoplovi za rekuperaciju sportaša

Srijeda, 10. rujna 2014. 18:03 Napisao/la  SC

 Brazilski igrači ukupno prevalili otprilike 10.000 km u zraku do Miamija i natrag do klubova

U nogometu milijuni doslovno lete u nebo! Kalendari igrača najboljih klubova na svijetu zatrpani su obvezama, klupskim i onim vezanih za nacionalne selekcije. Većinu slobodnog vremena igrači provode na putovanjima, većim dijelom u zraku. Primjerice, reprezentacija Brazila zadnju prijateljsku utakmicu igrala je u Miamiju, protivnik je bila Kolumbija. Pedantni stručnjaci tvrtke Teague izračunali su da su brazilski igrači ukupno prevalili otprilike 10.000 km u zraku da bi doputovali do Miamija, odigrali utakmicu i vratili se u svoje klubove. Nakon toliko vremena provedenog u zrakoplovu, igračima treba po nekoliko dana da se oporave.

Budući da zrakoplovi nužno postaju utočišta, tvrtka Teague dizajnirala je unutrašnjost zrakoplova koji će vrhunskim sportašima omogućiti da se tijekom putovanja relaksiraju i rekuperiraju od napora. Dizajneri su predvidjeli čak i prostorije u kojima će se moći obavljati testiranja igrača. Ukratko, letovi zrakoplovima ubuduće će više nalikovati opuštajućem trenažnom procesu nego pukom izležavanju. Tvrtka Teague uvjerena je da će takvi zrakoplovi lako pronaći kupce među najbogatijim svjetskim klubovima. Pogledaje zašto:

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.