Luka Dončić odlučio ostati na klupi, nije htio srušiti rekord Oscara Schmidta

Ponedjeljak, 26. srpnja 2021. 12:48 Napisao/la  SC
Luka Dončić
Luka Dončić

Luka Dončić je ubacio 48 poena u pobjedi Slovenije nad Argentinom.

Glavna tema u medijima bila je Dončićeva odluka da izađe iz igre u 31. minuti čime je propustio priliku srušiti rekord Brazilca Oscara Schmidta, koji je 1988. godine ubacio 55 poena.

- Nisam želio loviti rekorde, nisam se želio dodatno izlagati pritisku, jer nisam zbog toga došao ovdje. Ovdje sam zbog momčadi, želim da pobjeđujemo, sve ostalo nije važno. Četiri minute prije kraja želio sam ostati na klupi, jer je moj posao bio gotov. Donio sam takvu odluku, mislim da je bila ispravna. Rekordi me ne zanimaju, kazao je Dončić.

Treba naglasiti da su ga suigrači nagovarali da ostane u igri, vrlo je izvjesno da bi do kraja utakmice postigao još najmanje 8 poena koliko je trebalo da postane rekorder.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.