KORONAVIRUS Josip Čop: Postoji opasnost da se Olimpijske igre u Tokiju ne održe

Srijeda, 26. veljače 2020. 16:32 Napisao/la  SC
Josip Čop
Josip Čop

Zdravstvena je komisija HOO-a izdala je naputke sportašima kako se ponašati tijekom epidemija koronavirusa što se tie higijenske mjere.

- Pozorno pratimo sve događaje vezane uz pojavu korona virusa, a naročito zbog pojave virusa u zemljama u našem okruženju, kao i prvog slučaja kod nas. Pridržavajući se preporučenih mjera, svi sportaši i sportske ekipe moraju najaviti svoj odlazak na sportska natjecanja izvan granica Hrvatske te čekati službeni stav nadležnih tijela o tome imaju li ili nemaju odobrenje za odlazak. Što se tiče mogućnosti neodržavanja Olimpijskih igara u Tokiju ove godine, naravno da postoji i takva opasnost. No, u HOO-u smatramo da ima dovoljno vremena da se ova globalna zdravstvena kriza pravovremeno stavi pod kontrolu i da će se Igre održati. U suprotnom, HOO će se u svemu pridržavati preporuka i odluka Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), koji skupa sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom prati razvoj događaja oko širenja korona virusa. Podsjećamo da je MOO sredinom veljače izvijestio svoje članice da otkazivanje OI u Tokiju ili njihovo preseljenje iz Tokija - zasad ne dolazi u obzir, kazao je tajnik HOO-a Josip Čop za 24sata.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.