Hrvatski vaterpolisti potopljeni, Elvis Fatović vodio Australiju do pobjede

Utorak, 27. srpnja 2021. 14:13 Napisao/la  SC

Uzrok poraza je sterilna igra u napadu, koju su protivnici osujetili jakim presingom, zakomplicirali smo si život u Tokiju, kaže izbornik  Ivica Tucak

Elvis Fatović, izbornik australske reprezentacije
Elvis Fatović, izbornik australske reprezentacije

Hrvatski vaterpolisti doživjeli su neočekivani poraz (8:11) od Australije u utakmici 2. kola u Skupini D.

- Sigurno da nismo očekivali ovaj poraz, zakomplicirali smo si život u Tokiju. Još imamo četiri utakmice u skupini, ovu smo zaslužili izgubili. Ušli smo u ritam koji nam nije odgovarao, izgubili smo niti igre, razbranili smo njihovog golmana, čestitam Australiji na pobjedi. Turnir je dugačak, ovo nam je dobra lekcija, iduće utakmica protiv Crne Gore dati će prave odgovore. Ako se uspijemo dignuti, imao se čemu nadati, kaže izbornik Ivica Tucak.

Hrvatska 12 minuta nije uspjela postići pogodak protiv momčadi koju vodi Elvis Fatović:

- Uzrok poraza je sterilna igra u napadu, koju su protivnici osujetili jakim presingom. Moram pogledati snimku utakmicu, čini mi se da smo se korektno branili, ali nismo dobro igrali prema naprijed. Slabo smo igrali, sada se moramo što prije resetirati, za dva dana igramo još težu utakmicu protiv protivnika koji je dobio Australiju. Bit sve svega u grupi, poraz nije tragičan, moramo dobiti iduću utakmicu, ništa nije izgubljeno, ali došli smo u situaciju koju nismo očekivali. Nadam se ćemo imati dovoljno snage i kvalitete da ne završimo turnir u skupini. Očekuje nas teška utakmica protiv Crne Gore, koja ima mladu i poletnu momčad, njihova se igra vrti oko Ivovića, zaključuje Tucak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.