Gem Set Hrvatska, dolaze Čilić, Modrić, Mandžukić, Ćorić, Kovačić, Perišić...

Srijeda, 07. srpnja 2021. 13:56 Napisao/la  SC
Luka Modrić
Luka Modrić

Marin Čilić, Luka Modrić, Mario Mandžukić, Borna Ćorić, Mate Pavić, Ivan Dodig, Donna Vekić, Mateo Kovačić i Ivan Perišić do sad su potvrđene sportske zvijezde koje stižu na veliki humanitarno-sportski spektakl Gem Set Hrvatska, koji će se održati 13. srpnja u Petrinji.

Od danas je taj popis duži za još pet imena – Luka Cindrić, rukometni reprezentativac, Luka Bukić, vaterpolski reprezentativac, Andrija Stipanović, košarkaš Cedevite, Tsimafei Zhukouski, kapetan hrvatske odbojkaške momčadi te legendarne Iva Majoli, također su potvrdili svoj dolazak.

Novosagrađeni centralni teren ispred OŠ Dragutin Tadijanović u Petrinji arena je u kojoj će ovi sportaši odmjeriti svoje snage. 16 sportaša podijeljeno je u 8 parova, a zaigrat će egzibicijski tenis. Igranje u skupinama započinje u 16 sati dok će završni dio turnira započeti u 18.30, pred brojnim gledateljima na tribinama te malim ekranima.

Tenisačica Donna Vekić bez razmišljanja je prihvatila Marinov poziv da zaigra u Petrinji.

- Uvijek je dobar osjećaj biti u mogućnosti pomoći onima kojima je to najpotrebnije, a kad su u pitanju djeca, onda se taj poziv nikada ne odbija. Bit će mi veliko zadovoljstvo doći u Petrinju, a i više sam nego spremna zapapriti dečkima na terenu. Idemo do finala, a posebno bi me veselilo da nas s druge strane dočeka Marin, istaknula je Donna Vekić.

Ispred slavnih hrvatskih rukometaša stiže Luka Cindrić, a kako to izgleda kad naš poznati reprezentativac zamjeni rukometnu loptu teniskom te gol mrežom, uskoro će se moći provjeriti.

- Sretan sam što se i rukomet kao sport priključio ovoj posebnoj priči. Potrudit ću se opravdati očekivanja mojih suigrača koji me, naravno, vide u samoj završnici. Bit će mi velika čast zaigrati uz sva ta imena, a posebno me veseli što je Marin odlučio dovesti Gem Set Hrvatska u Petrinju. Nakon svega, vjerujem da ćemo na ovaj način razveseliti puno djece i svi zajedno otići kućama s uspomenama za cijeli život, rekao je Luka Cindrić.

Boje vaterpola branit će igrač Jadran Splita i hrvatski reprezentativac Luka Bukić, koji je unatoč završnim pripremama za Olimpijske igre u Tokiju, odvojio vrijeme kako bi zaigrao za djecu Sisačko-moslavačke županije.

- Nisam ni najmanje dvojio kada sam dobio poziv da se pridružim ovom plemenitom projektu. Jako volim tenis i ovo će biti jedinstvena prilika da se mi sportaši družimo ali i odmjerimo snage u drugom sportu. Ne znam još s kim ću igrati u paru, ali siguran sam da nećemo biti laki suparnici, a nadam se da ćemo svoj djeci u Petrinji, barem na jedan dan, omogućiti da zaborave sve ono čemu su svjedočili proteklih mjeseci, kaže Bukić.

Kapetan hrvatske odbojkaške reprezentacije, Tsimafei Zhukouski, također je potvrdio svoje sudjelovanje na turniru, a u Petrinju stiže iz Osijeka, gdje će se njegova reprezentacija uskoro okupiti te započeti s pripremama za Europsko prvenstvo.

- Jako sam sretan što ću biti dijelom ove prekrasne priče koju je pokrenuo Marin. Veseli me što ćemo se mi sportaši okupiti i pokušati uljepšati taj dan djeci, kao i svim ljudima iz Petrinje i okolice, iza kojih je jako težak period. To je najmanje što možemo napraviti za njih, a siguran sam da ćemo svi zajedno uživati i provesti nezaboravan dan, izjavio je Tsimafei Zhukouski, koji s nestrpljenjem iščekuje službeni ždrijeb i odluku s kojim će profesionalnim tenisačem ili tenisačicom zaigrati u utorak.

Ulaznice za veliki sportski spektakl u Petrinji, koji je na rasporedu 13. srpnja, mogu se osigurati putem sustava Entrio.hr.

Cijene ulaznica kreću se od 50 kuna do 300 kn, ovisno o odabranoj poziciji, a dostupne su i VIP ulaznice po cijeni od 1000 kn.

Uvjetovano epidemiološkim mjera, ulaz će biti moguć samo uz kupljenu ulaznicu te predočenje EU digitalne COVID potvrde.

Za one posjetitelje koji nisu u mogućnosti osigurati EU digitalnu COVID potvrdu, besplatno antigensko testiranje moći će se napraviti isti dan, od 11 do 18 sati, isključivo uz predočenje ulaznice, kod kontejnera Službe za medicinsku mikrobiologiju Zavoda za javno zdravstvo, na adresi Ul. Radoslava Lopašića bb, 44250 Petrinja.

Partneri i sponzori projekta su Hrvatska turistička zajednica, Zagrebačka banka, Hrvatska pošta, Ina Maziva, Coca Cola, Ledo, Ladival, Gillette, Autan, Samsung, Tovedo, Head, Bilić Erić, Bauunternehmung Primorac GmbH, Envy i Avantcar.

Pokrovitelji projekta su Rotary Club Osijek, Rotary Club Osijek J.J. Strossmayer, Županija Sisačko – moslavačka, Grad Petrinja, Ministarstvo turizma i sporta, Petrinjski sportski savez, Hrvatski teniski savez i Hrvatski sabor.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.