DOROTEA PEŠIĆ BUKOVAC

Smanjena su jedino sredstva za nositelje kvalitete

Utorak, 24. studenog 2020. 14:21 Napisao  I. V.

Što se tiče istupa gospodina Devčića, to neću komentirati. O tome ćemo raspravljati na sastanku Izvršnog odbora, kaže predsjednica Riječkog sportskog saveza

Dorotea Pešić Bukovac
Dorotea Pešić Bukovac

Izvršni odbor Riječkog sportskog saveza (RSS) u utorak je virtualno raspravljao i glasao za prijedlog proračuna Grada Rijeke, koji se odnosi na javne potrebe u sportu.

- Prijedlog je usvojen većinom glasova! U odnosu na prošli proračun, u prijedlogu novog proračuna smanjena su jedino sredstva za nositelje kvalitete riječkog sporta, sve je drugo otprilike ostalo isto. Činjenica je da je ova godina bila specifična, nije bilo natjecanja pa je vrlo upitno hoće li uopće biti nositelja kvalitete, kaže predsjednica RSS-a Dorotea Pešić Bukovac.

Uvertira sastanku Izvršnog odbora u utorak bili su apeli predsjednika MRK-a Zamet Vedrana Devčića i člana Izvršnog odbora RSS-a Miljenka Mišljenovića, obojica su javno pozvali članove Izvršnog odbora da ne glasuju za ovakav prijedlog proračuna:

- Gospodin Mišljenović je sudjelovao u današnjem radu na zoomu, glasovao je kako je glasovao... Što se tiče istupa gospodina Devčića, to neću komentirati. O tome ćemo raspravljati na sastanku Izvršnog odbora, koji je zakazan 30. studenog. Članove Izvršnog odbora upoznat ću s pismom gospodina Devčića i sa svim podacima, pa neka se o tome raspravlja, zaključila je Pešić Bukovac.

Treba podsjetiti da proračun usvajaju gradski vijećnici kojima su stavovi Izvršnog odbora RSS-a naputak baze uoči sjednice Gradskog vijeća.

Evo članova Izvršnog odbora RSS-a:
Marin Lovrović, Klub riječkih olimpijaca
Aramis Naglić, košarka
Lores Agotić, kuglanje
Velimir Liverić, odbojka
Mirza Džomba, rukomet
Ivo Vukić, školski sport
Miljenko Mišljenović, Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke
Žarko Despot, skijanje
Dorotea Pešić Bukovac, skokovi u vodu
Doris Marković, taekwondo
Samir Barać, vaterpolo

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.