OI Braća Sinković postali olimpijski pobjednici u dvojcu bez kormilara

Četvrtak, 29. srpnja 2021. 08:33 Napisao/la  SC

Sinkovići pobijedili s vremenom 6:15.29, na drugom mjestu završila je posada Rumunjske, na trećem posada Danske.

OI Braća Sinković postali olimpijski pobjednici u dvojcu bez kormilara

Braća Martin i Valent Sinković osvojili su zlato u dvojcu bez kormilara na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Braća Sinković u svom su stilu krenuli jako sa starta i odmah zasjeli na čelo. Nakon 500 metara imali su 1.16 sekundi prednosti ispred prvih pratitelja Danaca, a više od dvije sekunde od ostale četiri posade. Na polovici utrke Sinkovići su već bili duljinu čamca ispred Rumunja i Danaca, a tu su prednost držali sve do posljednjih 200-tinjak metara.

U samoj završnici su se odlični Rumunji Marius Cozmiuc i Ciprian Tudosa uspjeli približiti, ali Sinkovići su odbili taj napad i ciljem prošli sa 1.29 sekundi prednosti. Broncu su osvojili Danci Frederic Vystavel i Joachim Sutton.

Tokijsko zlato treća je olimpijska medalja braće Sinković i to u trećoj različitoj disciplini, nakon srebra u četvercu na pariće iz Londona 2012. te zlata u dvojcu na pariće iz Rio de Janeira 2016.

- Odradili smo sve kako smo zamislili i dogovorili s trenerom Bralićem za finale. Znali smo da su Rumunji dobri, pokušali su nas napasti u završnici utrke, uspjeli smo se oduprijeti i nitko sretniji od nas zbog novog olimpijskog zlata, kazao je Valent Sinković.

Što reći, osim da ponovno imamo taj predivni osjećaj olimpijskih pobjednika, dodao je Martin Sinković.

REZULTATI, m. dvojac bez kormilara, A finale: 1. MARTIN I VALENT SINKOVIĆ (HRVATSKA) 6:15.29, 2. Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosa (RUM) 6:16.58, 3. Frederic Vystavel, Joachim Sutton (DAN) 6:19.88, 4. Kai Langerfeld, Conlin McCabe (KAN) 6:20.43, 5. Martin Mačković, Miloš Vasić (SRB) 6:22,34, 6. Jaime Canalejo Pazos, Javier Garcia Ordonez (ŠPA) 6:25.25.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.