Atletičari Usain Bolt i Jessica Ennis dobitnici tradicionalne nagrade Laureus

Utorak, 12. ožujka 2013. 10:56 Napisao/la  SC

Bolt je osvojio tri zlata na OI u Londonu (100, 200 i 4x100), dok je Jessica Ennis slavila u sedmoboju

Atletičari Usain Bolt i Jessica Ennis dobitnici su tradicionalne nagrade Laureus za najbolje svjetske sportaše u 2012. godini. Svečana dodjela održana je u Rio de Janeiru. Bolt je očekivano dobio nagradu treći put u karijeri zahvaljujući sjajnom nastupu na Olimpijskim igrama gdje je obranio titulu olimpijskog pobjednika na 100, 200 i 4x100 metara.

U konkurenciji za najboljeg sportaša bili su još atletičar Mo Farah (Velika Britanija), nogometaš Lionel Messi (Argentina), plivač Michael Phelps (SAD), vozač Formule 1 Sebastian Vettel (Njemačka) i biciklist Bradley Wiggins (Velika Britanija). Michael Phelps dobio je nagradu za iznimno postignuće u sportu, američki plivač u karijeri je osvojio 18 zlatnih olimpijskih medalja.

S druge strane britanska atletičarka Jessica Ennis nagradu za sportašicu godine dobila je osvojenom zlatu u sedmoboju na Olimpijskim igrama u Londonu.  U konkurenciji su bile i atletičarke Allyson Felix (SAD) i Shelly-Ann Fraser-Pryce (Jamajka), plivačica Missy Franklin (SAD), skijašica Lindsey Vonn (SAD) i tenisačica Serena Williams (SAD).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.