Amerikanci od Bijele kuće traže da ponedjeljak nakon Super Bowla bude nacionalni praznik

Petak, 25. siječnja 2013. 09:44 Napisao/la  SC

U peticiji koju je pokrenula stranica www.4for4.com stoji da je oko 111 milijuna Amerikanca lani gledalo utakmicu Super Bowla, te da bi ponedjeljak trebao biti neradni dan da bi ulice bile sigurnije u nedjelju navečer i ponedjeljak ujutro

Američka vlada na svojoj službenoj stranici otvorila je mogućnost građanima da sastave peticiju na koju, ako prijeđe određeni broj potpisa, Bijela kuća mora odgovoriti. Jedna od zadnjih u nizu peticija bila je ona da se ponedjeljak nakon Super Bowla proglasi nacionalnim praznikom.

U peticiji koju je pokrenula stranica www.4for4.com stoji da je oko 111 milijuna Amerikanca lani gledalo utakmicu Super Bowla, te da bi ponedjeljak trebao biti neradni dan da bi ulice bile sigurnije u nedjelju navečer i ponedjeljak ujutro, te da bi produktivnost na radnom mjestu bila puno veća kada bi se ljudi u utorak vratili na posao.

Inače, kada je ova mogućnost predaje peticije preko interneta pokrenuta 2011. godine minimum potpisa je bio pet tisuća, a Bijela kuća je taj broj prvo podignula na 25 tisuća, a onda i na 100 tisuća potpisa koji moraju biti skupljeni u mjesec dana.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.