Europska liga: Hrvatski odbojkaši u Turskoj startali pobjedom protiv domaćina

Petak, 28. lipnja 2013. 19:46 Napisao/la  SC

Europska liga: Turska – Hrvatska 0:3 (23:25, 15:21, 13:21)

Hrvatska odbojkaška reprezentacija startala je pobjedom na trećem turniru Europske lige, koji se održava u turkoj Bursi. Pobjeda od 3:0 (25:23, 21:15, 21:13) posebno je slatka budući da je izvojevana protiv turske reprezentacije.

 

Nova odbojkaška dvorana Cengiz Göllü u Bursi, ali i turska reprezentacija odlično odgovaraju hrvatskoj nacionalnoj vrsti. Iako su naši igrači prvi set radili poprilično grešaka i u servisu i na prijemu, te već nakon 6 minuta igre dozvolili Turcima da prijeđu u vodstvo, nakon prave bitke za svaki poen uspjeli su osvojiti set, 25:23.

I tada se sve okreće. Odmah na početku drugog seta Hrvati rade prednost od +5 i čini se da ponovno ulaze u ritam koji je tako dobro funkcionirao prije tjedan dana protiv istog protivnika. Prijem, servis, blok, sve je ponovno u funkciji, pa se razlika u jednom trenutku penje do +7. Za set, 21:15, prolazi još jedna dijagonala Ivana Raiča.

Treći set su Hrvati do 3:3 dozvolili Turcima da nešto odigraju, a onda Žukovski servira,  Ivan Ćosić zakucava za 4:3, pa slijedi kapetanov as servis za 5:3 i jasno je tko će slaviti na kraju utakmice. Turska reprezentacija pokušavala se spasiti, no bezuspješno.  Ekipa Igora Šimunčića,  Žukovski, Sabljak, Nojić, Rajić, Ćosić, Išek, libero Šarčević, potpomognuta mladim snagama Franom Peterlinom i Markom Sedlačekom još jednom slavi.

- Na neki način počinjemo dobivati na sigurnosti, a to je odlika velikih ekipa, izjavio je izbornik Šimunčić koji je osim od protivničkog trenera pohvalu za pravovremenu reakciju u prvom setu dobio i od samog delegata natjecanja Nizozemca Nice Hoebena.

- Nisam zadovoljan jedino ulaskom u utakmicu. Trebali smo uči konkretnije. Ne treba nam jedan set treninga. Srećom, uspjeli smo uhvatiti ritam. Taj prvi set bio je presudan, dalje je bila jednosmjerna ulica jer smo bolji, zaključio je izbornik zadovoljan i  statistikom.

Ivan Ćosić konstantan je u prolazima, servisu i bloku.

- Mirnoća na prijemu i napad na servis, jednostavno je objasnio taktiku protiv Turske Ivan Ćosić. Sličan  recept najavljuje i za sutra, (subota, 16.30 sati) protiv Bjelorusije.

- Napasti servisom i odvojiti ih od mreže. Držati prijem jer Turci imaju bolji servis od Bjelorusa, pa tu ne bi trebali imati većih problema.

 

Europska liga: Turska – Hrvatska 0:3 (23:25, 15:21, 13:21)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.