Europska liga: Hrvatski odbojkaši protiv Turske nastavili impresivni pobjednički niz

Subota, 06. srpnja 2013. 23:19 Napisao/la  SC

Europska liga: Hrvatska – Turska 3:0 (25:23, 21:16, 21:13)

 

Hrvatska seniorska reprezentacija nastavlja nizati uspjehe u Europskoj ligi. Na turniru u Mogilevu štićenici Igora Šimunčića ponizili su reprezentaciju Turske sa 3:0 (25:23, 21:16, 21:13).  Inače,  turska postava koja je započela meč zarađuje godišnje 1,5 milijuna eura pa neka svatko sam procijeni s koliko srca u igru ulaze hrvatski reprezentativci.

 

Hrvati su osigurali  nastup u završnici Europske lige, pa su u drugu utakmicu četvrtog turnira Europske lige u bjeloruskom Mogilevu mogli ući opušteno. Nitko im ne bi zamjerio ni da su izgubili protiv Turske, ali utakmicu su započeli odlučni da na konto vodeće momčadi skupine C dodaju po još koji bod, te se turski izbornik Bašić već kod 5:2 odlučuje za prvi time-out. Možda je u prvom setu i izgledalo kako protivnik pokušava nešto napraviti jer su uspjeli izjednačiti na 16:16, kada Igor Šimunčić odlučuje priliku dati i Mladenu Jurčeviću.  Sama završnica seta bila je napeta, no Hrvati za koje su zdušno navijali i posjetitelji Sportskog centra Olimpiets, očigledno su bolja momčad te sa 25:23 upisuju set.

Prije početka drugog seta nestalo je rasvjete u dvorani, ali to nije puno omelo hrvatsku mašinu koja se, navikli smo već, posebno dobro zagrije i razigra upravo u drugom setu. Gotovo sve poene naša je momčad dobila na obranu i blok, a kad se toj kombinaciji priključio i dobar servis razlika u rezultatu vrlo je brzo pokazivala +7.  Jasno je da je Hrvatska bolja momčad,  a to odražava i rezultat seta od 21:16.

Svi hrvatski igrači su poprilično raspoloženi ušli u treći set. Fran Peterlin servira as, blok Nojić – Sabljak zaslužan je za poen kod 12:6,  Ćosić prolazi sa svih pozicija, Šarčević s odličnim rekcijama na prijemu, Sedlaček uskače za dodatno zbunjivanje turske strane, Nojić osim na prijemu odlučan i na servisu,   Žukovski klasično kapetanski raspoložen, pa Hrvati u jednom trenutku imaju prednost od +8. Priču, odnosno dominaciju nad Turskom zavšava Raič poenom za 21:13.

- Odlučili smo pribrati sve moguće bodove. Svaki bod može nositi šešir više u završnici, objasnio je izbornik Šimunčić.

Ivan Ćosić protiv Turske je napao 7 puta i svaki puta prošao.

- Igrali smo bez pritiska. Odradili smo sve što smo se dogovorili. Oni su nas podcijenili, pa smo ih razbili. Radio je danas sevris, prijem, blok, jednostavno sve. Svi smo zaista bili baš kako spada.

A kad se tako igra, Ćosić je siguran u svoju ekipu protiv svakog protivnika.

- Ako budemo ovako igrali na Final Fouru, onda nam nitko ništa ne može.

 

 

Europska liga: Hrvatska – Turska 3:0 (25:23, 21:16, 21:13)

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.