Emirates Team New Zealand povećao prednost, INEOS Britannia kažnjena

Nedjelja, 13. listopada 2024. 21:59 Napisao/la  SC
Emirates Team New Zealand povećao prednost,  INEOS Britannia kažnjena

Emirates Team New Zealand povećao je svoju prednost na 3:0 u trećoj regati finale serije America's Cupa, koja se jedri ispred Barcelone.

Drugoga dana presudna je bila pogreška INEOS Britannia prije starta, Britanci su penalizirani čime je branitelj naslova stekao nedostižnu prednost.

Španjolski kralj Felipe VI sa španjolskog nosača zrakoplova 'Juan Carlos I' gledao je regatu u kojoj je značajnu ulogu imala psihološka prednost branitelja naslova nakon vodstva 2:0 poslije prvoga dana.

INEOS Britannia nije poštivala pravo prednosti zbog čega su se brodovi toliko približili da su im se krila preklapala, obje su posade uložile proteste, glavni sudac Richard Slater kaznio je britanski tim kaznom 'vraćanja' od 75 metara.

Koliko god pokušavali, Britanci nisu uspjeli nadoknaditi takvu prednost Emirates Team New Zealanda.

- Prilično smo zadovoljni performansama broda. Jučer smo pogledali izvedbu i vidjeli da napredujemo, puno smo radili na performansama jedrilice i načinu na koji jedrimo u manevrima. Jako sam sretan što smo pobijedili, kazao je Nathan Outteridge, kormilar Emirates Team New Zealanda.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.