HOO

Perković i Srbić sportaši godine

Četvrtak, 19. prosinca 2019. 21:23 Napisao/la  SC

Modrić promicatelj Hrvatske

Tin Srbić i Sandra Perković
Tin Srbić i Sandra Perković

Nogometaš Real Madrida i hrvatske reprezentacije Luka Modrić dobitnik je priznanja za najvećeg promicatelja Hrvatske u svijetu koje mu je dodijelio Hrvatski olimpijski odbor na tradicionalnoj godišnjoj svečanosti Veliki dan hrvatskog sporta.

Nagradu je u ime kapetana hrvatske reprezentacije primio njegov otac Stipe Modrić.

Za najuspješniju sportašicu protekle godine proglašena je brončana sa SP-a i kandidatkinja za zlato u Tokiju Sandra Perković, dok je sportaš godine Tin Srbić, svjetski i europski doprvak u gimnastici.
Perković je osmi puta zaredom proglašena najboljom sportašicom u izboru HOO-a, što dosad nikome nije uspjelo.

Hrvatski vaterpolisti su momčad godine, dok su hrvatske kuglačice, svjetske prvakinje iz Češke, proglašene ekipom godine.

Braća Marin i Valentin Sinković svjetski su i europski prvaci u dvojcu bez kormilara, ujedno i najbolja posada u izboru HOO-a.

Trener braće SInković Nikola Bralić dobitnik je nagrade za trenera godine.

Nagradu za fair play odnijela je Valentina Pereglin, koja je na SP-u u gađanju samostrelom prijavila pogrešno bodovanje sudaca koje joj je donijelo srebrnu medalju.

Suci nisu uvažili žalbu pa je Pereglin sišla s postolja i predala medalju konkurentici iza sebe.

Tradicionalne nagrade HOO-a za životno djelo "Matija Ljubek" pripale su Vinku Dobriću, Teniskom klubu Osijek, Hrvatskom veslačkom savezu, Rukometnom klubu Lokomotiva Zagreb i Košarkaškom klubu DOŠK-a iz Drniša.

Hrvatski su sportaši i sportašice u 2019. godini osvojili ukupno 384 medalje, od kojih 119 zlatnih, 101 srebrnu i 164 brončane.

- Ova je godina bila izrazito uspješna, a slijedi nam uzbudljiva sportska 2020., olimpijska godina s Igrama u Tokiju, godina europskih prvenstava u rukometu, vaterpolu i nogometu, godina Davis Cupa. Iduće godine bit će čak 1060 nastupa hrvatskih sportaša na međunarodnoj sceni, što je doista iznimno velik broj. Hrvatska je sportska velesila, do današnjeg dana imamo 125 sportaša u olimpijskom programu i zasigurno ćemo u Tokio po nove uspjehe ići s puno naših sportaša, rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.