Barbara Matić osvojila u Budimpešti povijesno hrvatsko svjetsko zlato u judu!

Četvrtak, 10. lipnja 2021. 19:29 Napisao/la  SC
Barbara Matić
Barbara Matić

 Barbara Matić nova je svjetska prvakinja u judu! 

Povijesnu seniorsku svjetsku medalju splitska judašica osvojila je na Svjetsko prvenstvu u Budimpešti, pobijedivši u finalu Japanku Yoko Ono.

Put prema svjetskom postolju Barbara je otvorila sigurnom pobjedom protiv Jamajčanke Drysdale Daley, a nastavila je protiv kvalitetne mlade Jager.

Upravo od Nizozemke je izgubila na Grand Slamu u Rusiji, nakon što se Splićanka oporavila od COVID-19, a Budimpešta se pokazala kao prava pozornica za uzvrat wazarijem.

U četvrtfinalu je Matić ipponom svladala Njemicu Butkereit na početku golden scorea, što se pokazalo kao pravi uvod za polufinale gdje ju je čekala Austrijanka Polleres, koja je slavila u posljednja tri međusobna dvoboja.

Međutim, sada je taktička priprema odvela Barbaru do kvalitetnih napada, čime je Austrijanku natjerala na dvije kazne.

Odlučujući napad, koji je doveo do wazarija, došao je u četvrtoj minuti golden scorea.

Četrdesetak sekundi prije kraja finalnog meča protiv Joko Ono Barbara Matić je napravila wazari, 28 sekundi do kraja dvoboja Japanka je pokušala gušenjem, ali je najbolja hrvatska judašica ipak uzdignutih ruku dočekala kraj meča.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.