Vincent Tan proslavio titulu prvaka Sarajeva, navijači tiskali novčanicu s njegovim likom

Subota, 30. svibnja 2015. 16:34 Napisao/la  SC

Rezultat 30. kolo: Sarajevo - Sloboda 3:1. Većinski vlasnik FK-a Sarajeva došao je na utakmicu protiv Slobode, Leon Beko strijelac prvog pogotka

 


Vincent Tan u subotu je stigao u Sarajevo da bi proslavio titulu prvaka. Većinski vlasnik FK-a Sarajeva došao je na utakmicu protiv Slobode, pobjeda bordo momčadi značila je osvajanje titule prvaka bez obzira na rezultat Željezničara u Zenici. Nogometaši Sarajeva pobijedili su rezultatom 3:1, postali prvaci s 63 boda i razveselili gazdu. Prvi pogodak za Sarajevo postigao je Leon Benko.

Popularnog Amidžu, kako "raja" zove Tana, na aerodromu je dočekala delegacija kluba. Navijači Sarajeva na osebujan način potrudili su se da uveličati proslavu titule prvaka i lik Vicenta Tana. Tiskali su novčanicu od 500 konvertibilnih maraka na kojoj se nalazi Tanov lik.

Malezijski milijarder i vlasnik Cardiffa, velškog kluba kojemu je promijenio boju i grb, postao je vlasnik Sarajevo koji namjerava prekinuti dominaciju gradskog rivala Željezničara. Tan je vlasnik korporacije Berjaya s 30 tisuća zaposlenih.

Obogatio se kao većinski vlasnik McDonaldsa u Maleziji, kasnije je kupio nacionalnu lutriju, polako širio posao i postao jedan od deset najbogatijih Malezijaca. Zanimljivo, pola bogatstva u darovao je u humanitarne svrhe. U Sarajevo je obećao uložiti pet milijuna eura u tri godine i već proslavio prvu titulu prvaka.


Premijer liga Bih - 30. kolo
Sarajevo - Sloboda (Benko 12, Velkoski 18, Bilbija 77/Zeba 30)
Čelik - Želježničar (Zec 35/Beganović 32)
Ostali rezultati: Drina - Slavija 0:0, Olimpic - Radnik 0:3, Široki Brijeg - Zrinjski 1:1, Travnik - Vitez 2:0 i Velež - Borac 1:0

Vincent Tan u Sarajevu

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.