VAR U BiH Zbog organiziranog kriminala uhićeno 12 nogometnih sudaca i djelatnika

Srijeda, 13. studenog 2019. 15:27 Napisao/la  SC
VAR U BiH Zbog organiziranog kriminala uhićeno 12 nogometnih sudaca i djelatnika

 

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) pokrenula u BiH akciju kodnog imena "Var", djelatnici pandama hrvatskog USKOK-a uhitili su u BiH 12 sudaca i sportskih radnika pod sumnjom za bavljenje organiziranim kriminalom, zloupotrebom položaja, primanje darova i protuzakonito stjecanje različitih oblika koristi.

Među uhićenima je Anto Bilješko, čovjek kojega je savez svojedobno suspendirao na šest mjeseci zbog zabranjenih rabota, da bi nakon toga postao jedna od vodećih ljudi saveza zaduženih za delegiranje sudaca.

Sin njegova brata, Boris Bilješko, sudi prvu ligu.

Jedan od uhićenih je Vladimir Dominiković, predsjednik Komiteta za sudije.

Njegova brata Ilju UEFA je svojedobno suspendirala da bi on nakon isteka suspenzije postao član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine.

Akcija "Var" trebala bi stati na kraj obiteljskim klanovima koji godinama vode glavnu riječ u Fudbalskom savezu Federacije BiH.

 Uhićeni su Salem Prolić, Ilija Živković, Vladimir Dominković, Irfan Durić, Haris Poprženović, Mirza Kazlagić, Kenan Bajraktarević, Ante Bilješko, Fuad Zahirović, Marko Brezović, Mario Grgić i Anto Kobaš.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.