UEFA traži istragu: OFK Beograd i Crvena zvezda namjestili rezultat utakmice?

Ponedjeljak, 20. srpnja 2015. 13:18 Napisao/la  SC

UEFA je sigurno pratila utakmicu OFK Beograd – Crvena zvezda, jer su uplate na ovaj susret u kladionicama bile enormne, kaže povjerenik za natjecanje

Sportska vijest dana u Srbiji bila je nedjelja utakmica Crvene zvezde i OFK Beograda. Zvezda je utakmicu pobijedila s čak 6:2 nakon što je domaćin na odmor otišao s prednošću 2:0. Sportska vijest drugoga dana preselila se u crnu kroniku. Utakmica je po istragom zbog izuzetno velikih kladioničarskih uplata, sumnja se u namještaljku, istragu su pokrenuli srpski savez i UEFA.

Tajnik za integritet natjecanja Milivoj Mirkov dobio je nalog predsjednika Nogometnog saveza Srbije Tomislava Karadžića da provede hitnu istragu.

- UEFA je sigurno pratila utakmicu OFK Beograd – Crvena zvezda, jer su uplate na ovaj susret u kladionicama bile enormne. Narednih dana očekujemo njihovu reakciju, a poslije toga ću i ja pokrenuti istragu. Ipak, iskustvo me uči da u tim situacijama akteri iz određenih razloga ne žele sa mnom surađivati. Zato je krajnje vrijeme da se ovim problemom pozabave državni organi. Mišljenja sam, ipak, da će se ovim susretom više baviti Interpol, nego državne institucije Srbije, izjavio je Mirkov.

Naravno da predstavnici obaju klubova šute!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.