Srbija traži zabranu prijateljskih utakmica Kosova, FIFA odgodila odluku

Petak, 10. siječnja 2014. 16:21 Napisao/la  SC

Prema navodima stranih medija u petak su se u Zurichu sastali predstavnici FIFA-e, te Srbije i Kosova, a sastanku  je prisustvovao i Sepp Blatter

Srpski nogometni savez izdao je priopćenje u kojem traži da se Kosovu zabrani igranje međunarodnih nogometnih utakmica, a o svemu je bilo riječi na sastanku održanom u Zurichu.

- Zahtijevamo zabranu odigravanja bilo kakvih utakmica Kosova s republikama bivše Jugoslavije, a danas međunarodno priznatim zemljama, kako na Kosovu i Metohiji tako i na teritorijima tih država, stoji u priopćenju srbijanskog saveza.

Prema navodima stranih medija u petak su se u Zurichu sastali predstavnici FIFA-e, te Srbije i Kosova, a sastanku  je prisustvovao i Sepp Blatter. Kako stoje stvari odluka o tome da li Kosovo smije igrati prijateljske utakmice je odgođena, a Srbi navode da će i tako ostati dok Ujedinjeni narodi ne prime Kosovo u članstvo.

Naime, Hrvatska se spominjala kao jedna od prvih reprezentacija koja bi trebala odigrati utakmicu protiv Kosova što je za Srpski savez neprihvatljivo.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.