ZLATAN OTIŠAO

A sada se vratite bejzbolu!

Srijeda, 13. studenog 2019. 23:23 Napisao/la  SC

Htjeli ste Zlatana, dao sam Zlatana

A  sada se vratite bejzbolu!

 

Zlatan Ibrahimović i LA Galaxy službeno su se rastali.

- Želimo zahvaliti Zlatanu za njegov doprinos LA Galaxyju i Major League Socceru. Od svog dolaska 2018. godine, Zlatan je pozitivno utjecao na nogometni sport u Los Angelesu. Zahvalni smo na njegovoj radnoj etici i strasti. Zahvaljujemo Zlatanu na profesionalnosti i neizmjernom utjecaju na zajednicu Los Angelesa i nogometnu zajednicu u Sjevernoj Americi u cjelini, rekao je predsjednik LA Galaxyja Chris Klein na službenoj stranici.

Ibrahimović se oprostio od LA Galaxyja u svom osebujnom stilu, porukom na Twitteru najavio je odlazak iz MLS-a kao da je Julije Cezar:

- Dođoh, vidjeh, pobijedih, cezarski je poručio švedski imperator bosanskih korijena.

- Hvala LA Galaxyju što ste me opet oživjeli! Navijačima Galaxyja - htjeli ste Zlatana, dao sam vam Zlatana, objavio je Ihrahimović i zahvalio na svoj način:

- Nema na čemu! Priča se nastavlja... Sada se vratite bejzbolu!, poručio je Ibrahimović na kraju.

Iako ništa nije osvojio u dresu LA Galaxjya, postigao je 52 pogotka i ostvario 17 asistenija u 53 utakmice kao starter, a svojim javnim nastupima više je napravio za popularnost nogometa u SAD nego cijela liga zajedno.

Za sada se spekulira da bi Ibrahimović karijeru mogao nastaviti u Seriji A, 38-godišnji napadač povezuje se s Bolognom, Napolijem i Milanom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.