River Plate pobjednik Cope Libertadores, do naslova stigli preokretom u produžecima

Nedjelja, 09. prosinca 2018. 23:11 Napisao/la  SC
River Plate pobjednik Cope Libertadores
River Plate pobjednik Cope Libertadores

River Plate postao je prvak Južne Amerike pobjedivši u uzvratnom susretu finala Cope Libertadores Bocu Juniors 3:1 nakon produžetaka.

Nakon što je prvi susret super classica, igran na La Bomboneri, završio 2:2, uzvrat na Monumentalu je odgođen zbog napada na Bocine igrače te se drugi finalni ogled igrao na rasprodanom Santiago Bernabeu.

Odluka o pobjedniku donesena je u produžecima jer je akon 90 minuta susreta rezultat na semaforu bio 1:1.

Prvo veće uzbuđenje dogodilo se u 10. minuti kada je Riverov Maidana nespretnom reakcijom umalo zatresao vlastitu mrežu, a odmah potom Boca je zaprijetila preko Pereza koji je iz voleja pucao ravno u vratara Armanija.

Boca je novu ozbiljniju šansu imala u 30. minuti kada se lopta od živog zida odbila do Pereza, a njegov udarac blokirao protivnički igrač, no samo par centimetara od okvira gola.

I par minuta kasnije Boca je ta koja je stvorila prigodu, ali ju je upropastio Martinez nepreciznim udarcem.

A onda je u 44. minuti pogodio Benedetto i doveo u ekstazu Bocine navijače. Gol je postignut nakon kontre, a Benedetto je prošao dvojicu Riverovih braniča i precizno matirao Armanija.

U drugom dijelu nije bilo toliko prilika, no River Plate iz praktično prve prave prilike uspio je izjednačiti. Gol vrijedan produžetaka postigao je Lucas Pratto u 68. minuti nakon povratne lopte Fernandeza.

U 92. minuti Barrios je zaradio drugi žuti karton i iskljuenje te je Boca ostala sa igračem manje što je olakšalo posao Riveru koji je ipak morao čekati drugi produžetak za pobjedu.

Quintero je u 109. minuti sjajnu akciju okončao pogotkom pod prečku za 2:1.

Nakon što je Jarra pogodio vratnicu u 120. minuti, minutu kasnije Martinez je stavio točku na i sjurivši se prema praznim vratima Boce i pogodivši za konačnih 3:1.

Riveru je ovo četvrti naslov pobjednika Cope Libertadores, dok ih Boca Juniors ima šest. Rekorder je još uvijek Independiente koji je sedam puta osvajao Copu Libertadores.