Rat navijača na ulicama Atene i Pireja, privedena veća skupina pripadnika BBB-a

Srijeda, 04. studenog 2015. 13:38 Napisao/la  SC

Utrenirana specijalna policija glavni je jamac da će utakmica između Olympiacosa i Dinama proteći u miru na tribinama

Dva dana uoči utakmice između Olympiacosa i Dinama bijesni rat navijača na ulicama Atene i Pireja.

Iako su se klubovi dogovorili da protivnički navijači ne smiju na utakmice, u Grčku je stiglo stotinjak pripadnika BBB-a. Očito da nisu doputovali da bi gledali utakmicu, policijski izvještaji potvrdili su da se radi o dogovorenom sukobu između BBB-ovaca i navijača Panathinaikosa s jedne strane bojišnice i navijača Olympiacosa i Crvene zvezde na drugoj strani.

Navijači Panathinaikosa poznati pod imenom Gate 13 ugostili su stotinjak Bad Blue Boysa, dok je navijačka skupina Olympiacosa primila prijatelje iz Srbije, zloglasne Delije kojih je u Atenu uoči utakmice iz Srbije i BiH stiglo barem dvostruko više od BBB-a.

Dva dana policija lovi navijače po ulicama, prema izvještajima većina pripadnika BBB-a neće vidjeti utakmicu taman da su kupili ulaznice. Pritvoreni su i čekaju deportaciju.    Policija je zaplijenila veću količinu oruđa za ulične borbe.

U utorak navečer policija je spriječila dogovoreni sukob na trgu Monastiraki u staroj gradskoj jezgri, petstotinjak navijača Crvene zvezde i Olympiacosa vratila je iz Atene u Pirej. Među Delijama i navijačima Olympiacosa velik je broj tzv. navijača, koji se nalaze na crnim listama.

Utrenirana specijalna policija glavni je jamac da će utakmica između Olympiacosa i Dinama proteći u miru na tribinama.