PLATI-MI DOLIJAO Joseph Blatter, Michel Platini i Jerome Valcke suspendirani!

Četvrtak, 08. listopada 2015. 13:25 Napisao/la  I. V.

Za korupciju optužen čovjek koji je tijekom proslave 100-godišnjice HNS-a u Zagrebu držao moralna predavanja o poštenju čelnicima HNS-a, hrvatskoj Vladi i općenito hrvatskom narodu


Konačno se dogodilo ono što je bilo izvjesno od dana kada je Sepp Blatter postavio Michela Platinija na mjesto predsjednika UEFA-e! Etička komisija FIFA-e na 90 dana suspendirala je predsjednika Seppa Blattera, potpredsjednika Michela Platinija i glavnog tajnika Jeromea Valckea. Odluka odmah stupa na snagu!

- Etičko povjerenstvo bi trebalo biti neovisno, a odluka je procurila prije preko službenog FIFA-inog izvora. Ovo je podmuklo i neprihvatljivo. To je pokušaj uništavanja moje reputacije, poručio je Platini.

Za razliku od ostatka svijeta, američko pravosuđe nema milosti prema čelnicima međunarodnih nogometnih asocijacija, počevši od FIFA-e do svih njezinih članica. Bilo je samo pitanje vremena kada će na red doći Michel Plati-mi, onaj isti predsjednik UEFA koji je tijekom proslave 100-godišnjice HNS-a u Zagrebu držao moralna predavanja o poštenju čelnicima HNS-a, hrvatskoj Vladi i općenito hrvatskom narodu.

Vrhunaravna početnjačina kakav je Platini oduvijek bio, osumnjičen je da je neopravdano primio 2 mil. švicarskih franaka. Iznos koji mu je Blatter isplatio, Platini u istrazi naziva "pravednom naknadom" za poslove koje je obavljao za Blattera. Naravno da Blatter pred istražiteljima negira da je nezakonito isplaćivao Platinija.

Usput, bivši potpredsjednik FIFA-e Chung Mong-joon suspendiran je sljedećih šest godina i kažnjen sa 100.000 franaka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.