Nož, žica, Srebrenica! Savo Milošević poručuje da takvi navijači nisu dostojni ni Srbije, ni nogometa

Srijeda, 12. ožujka 2014. 16:56 Napisao/la  SC

Savo Milošević i Mitar Mrkela javno se ispričali u ime FSS-e

Savo Milošević i Mitar Mrkela, direktor svih mladih srpskih nogometnih reprezentacija i njegov zamjenik, oštro su osudili homofobne ispade skupine navijača mlade srpske reprezentacije. Tijekom utakmice U-19 selekcija Srbije i BiH igranoj u Modriči, skupina navijača vikala je "Nož, žica, Srebrenica…" i "Ubij Turčina" zbog čega je sudac prekinuo utakmicu.

- Najoštrije osuđujemo ovaj nemili događaj i šaljemo iskrenu ispriku Fudbalskoj federaciji Bosne i Hercegovine, čitavoj nogometnoj javnosti i mladim igračima. Nogomet mora da zbližava, to je njegova humana i sportska misija. Uostalom, to je bila i naša osnovna ideja kada smo ugovarali dvije prijateljske utakmice omladinskih selekcija Srbije i Bosne i Hercegovine. Očigledno da pojedinci još žive u nekom prošlom vremenu i mi se od takvih ograđujemo, jer nisu dostojni ni Srbije ni nogometa, poručio je Savo Milošević.

- Fudbalski savez Srbije trudi se da unapređuje i razvija dobre odnose u regiji. Baš zbog te činjenice insistiramo da igramo što češće protiv naših susjeda. Zato su takvi mečevi i najbrojniji, jer imaju plemenitu misiju da promoviraju prijateljstvo, toleranciju i sportski duh. Osuđujući incident u Modriči, šaljemo ispriku i jasnu poruku da ćemo nastaviti da radimo u interesu zbližavanja naroda, kako na nogometnom terenu, tako i van njega, rekao je Mitar Mrkela.

U četvrtak isti akteri igraju prijateljsku utakmicu u Gradačcu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.