Njemački drugoligaš otkazao turskom nogometašu zbog ratnog huškanja

Ponedjeljak, 14. listopada 2019. 18:39 Napisao  I. V.
Cenk Sahin
Cenk Sahin

Njemački drugoligaš St. Pauli raskinuo je ugovor s turskim nogometašem Cenkom Sahinom zbog neobičnog razloga.

Sahin je na društvenim mrežama podržao tursku vojnu operaciju protiv kurdskih snaga u Siriji što je izazvalo žestoke proteste navijača kluba.

Navijači St. Paulija su istaknuli da "ovo nije prvo javno i medijsko izjašnjavanje Sahina na ovu temu", te da je i ranije "izražavao svoj nacionalizam i prezir prema kurdskom narodu".

Klub je pregledao sve Sahinove objave na društvenmi mrežama i raskinuo ugovor.

- Nakon brojnih razgovora s navijačima, članovima i prijateljima, čiji korijeni su u Turskoj, postali smo svjesni da ne možemo i ne smijemo detaljno suditi o diferenciranim percepcijama i stavovima iz drugih kultura. Bez ikakve rasprave i bez ikakve sumnje odbacujemo ratničke akcije. Oni i njihova solidarnost u osnovi proturječe vrijednostima kluba, stoji u klupskom priopćenju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.