Moralne vertikale: Jack Warner dobio mito od 2 mil. dolara da bi glasovao za Qatar!

Utorak, 18. ožujka 2014. 20:25 Napisao/la  SC

Novinari engleskog lista imaju dokaze da je Warner primio 1,2 mil. US dolara, njegov sin 750.000 i bliski suradnik 400.000 US dolara

Svima je odavno jasno kako je Qatar postao domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine. Dokazi o mitu i korupciji ponovo su aktualizirani novim dokumentima koje su obznanili novinari Daily Telegrapha.

Jack Warner, čelnik FIFA-e, ukupno je dobio mito od 2 mil. US dolara da bi svoj glas dao Qataru. Novinari engleskog lista imaju dokaze da je Warner primio 1,2 mil. US dolara, njegov sin 750.000 i bliski suradnik 400.000 US dolara. Sve uplate stigle su s računa tvrtke u vlasništvu Mohamada Bin Hamama, izvršnog direktora FIFA-e za Qatar.

Da je FIFA jedna od najkorumpiranijih međunarodnih sportskih asocijacija znaju sve policije na svijetu. Čelnike FIFA-u od progona najčešće štiti neovisna pozicija, koje uživaju neprofitne međunarodne organizacije. Unatoč svemu što se desetljećima događa u FIFA-i, predsjednik Sepp Blatter, njegov štićenik, bliski suradnik i sljedbenik Michel Platini, polažu pravo držati moralne predike kada se pojave u državama poput Hrvatske.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.