El Shaarawy sačuvao trenersku poziciju Allegrija u Milanu, Zanetti ušutkao kritičare Intera

Četvrtak, 27. rujna 2012. 18:13 Napisao/la  L. V.

To je naš odgovor kritičarima, to što smo radili na terenu. Imali smo pravi pristup, objasnio je nakon pobjede u Veroni kapetan Intera Javier Zanetti

 

 

 

U glavnom gradu Lombardije malo se lakše diše. Oba nogometna ponosa Milana ostvarila su pobjede u 5. kolu Serie A. Milan je pred svojim navijačima slomio otpor Cagliarija (2:0), dok je gradski rival Inter istim rezultatom slavio na gostovanju kod Chieva. Rossoneri su tek iz trećeg pokušaja stigli do prve domaće pobjede, koja je prvo ovosezonsko slavlje milanskih klubova na San Siru! Nakon dva domaća poraza (Sampdodria, Atalanta) i posrtaja u Udinama 19-godišnji Stephan El Shaarawy dvama je golovima sačuvao trenersku poziciju Massima Allegrija.

- Osjećao se veliki pritisak. No, uspjeli smo i sada je ipak situacija bolja. Radimo naporno i mora nam se početi vraćati, objašnjava Stephan El Shaarawy, mladi talijanski reprezentativac.

Milan je opasno živio uoči dvoboja. Rossoneri su nakon četiri kola imali samo tri boda što predstavlja najlošiji ulazak u prvenstvo u posljednjih 80 godina! Allegri je dvoboj odgledao s polupraznih tribina San Sira zbog suspenzije nakon prigovaranja sucu u Udinama. Milan je susret otvorio u 4-3-3 formaciji, da bi ulaskom Ambrosinija zaigrao 4-4-2 što je pohvalio i dopredsjednik Milana Adriano Galliani.

- Momčad je puno bolje igrala kada su ispred obrane bili De Jong i Ambrosini. Mislim da Milan najbolje igra u toj formaciji, sugerirao je Galliani. Dobra vijest za navijače Milana je povratak Robinha, dok se treninzima nakon ozljede vraća i njegov sunarodnjak Pato.

Dobar dan milanskih klubova zaokružio je Inter, koji još uvijek ne zna za domaće slavlje, ali je zato na gostovanjima itekako uvjerljiv. Nakon 0:2 pobjede kod Chieva, Andrea Stramaccioni je postao prvi trener Intera još od Roberta Mancinija (sezona 2007/2008) koji je nanizao pet gostujućih pobjeda (uključujući Serie A i Europa ligu).

- Velike momčadi znaju kako treba odgovoriti kad se suoče s problemima i to je upravo ono što smo rekli sami sebi - da moramo dati odgovor. To je naš odgovor kritičarima, to što smo radili na terenu. Imali smo pravi pristup, objasnio je nakon susreta kapetan Intera Zanetti.

 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.