VUKUŠIĆ NAKON PRVIJENCA

Sada mi je puno lakše, svi su u klubu čekali taj gol

Ponedjeljak, 10. prosinca 2012. 21:01 Napisao/la  Ivan Jelić

Sa novim trenerom Bergodijem počeli smo više igrati nogomet što mi puno više odgovara, objašnjava Vukušić

Bivši kapetan Hajduka Ante Vukušić u nedjelju je napokon postigao prvi gol u redovima talijanskog prvoligaša Pescare. U okviru 16. kola njegova je momčad na stadionu Adriatico nadvisila Genou, a povremeni hrvatski reprezentativac je bio strijelac drugog gola za svoju momčad. U ljetnom prijelaznom roku doveden je da zabija golove, no prvijenac je stigao tek u 16. kolu elitnog talijanskog razreda.

- Sada mi je puno lakše jer sam konačno postigao prvijenac za Pescaru. Čekao sam taj zgoditak, čekali su ga svi u klubu. Svi su sa klupe za pričuve utrčali u teren kada sam zatresao mrežu protivnika, objasnio je Vukušić.

Nakon što je zatresao mrežu suparnika Vukušić je skinuo dres ispod kojeg je bila majica na kojoj je bio grb Hajduka:

- Majicu sam dobio od jednog prijatelja, na njoj je uz grb Hajduka i grb Pescare sa datumom osnivanja oba kluba. Odlučio sam je po prvi puta obući protiv Genoe, imao sam neki predosjećaj da bi mogao zabiti svoj prvijenac. To se i dogodilo i zbog toga sam presretan. To mi je donijelo sreću.

Vukušić je mrežu Genoe zatresao lijevom nogom, koja inače nije njegova jača strana. Odlično je reagirao na ubačaj Weissa i pravovremenom reakcijom napokon s dnevnoga reda skinuo pitanje prvoga gola.

- U ligi kakva je talijanska gdje nije lako pronaći prostora u suparničkoj obrani, nemate puno vremena za čekanje, razmišljanje kako i gdje uputiti udarac. Čim sam dobio loptu pucao sam lijevom nogom lopta je završila u mreži. Nitko sretniji nije bio od mene u tom trenutku. Sa novim trenerom Bergodijem počeli smo više igrati nogomet što mi puno više odgovara. Prije je to bilo samo nabijanje baluna, nije mi lako bilo sam protiv čvrstih obrana protivničke momčadi. Pescara ne igra napadački kao Hajduk trebalo mi je vremena da se prilagodim na nove suigrače i novi način igre.

Iako je daleko od Splita bivši kapetan Bilih i dalje pomno događaje na Poljudu.

- Gledao sam sve utakmice Hajduka, isto tako gotovo se svakodnevno čujem s Maločom i Vukovićem. Drago mi je da su osvojili drugo mjesto, vjerujem da će preskočiti Zelinu u Kupu te da će se plasirati u polufinale i tako na najbolji način demantirati sve one koji su sumnjali u uspjeh ove mlade momčadi, zaključuje Vukušić.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.