Transfer Nikole Vlašića uvršten u TOP-5 najvećih iznenađenja

Petak, 02. rujna 2022. 15:01 Napisao/la  SC
Nikola Vlašić
Nikola Vlašić

Transfer Nikole Vlašića uvršten je u TOP-5 najvećih iznenađenja u Serie A s obzirom na odnose kvalitete igrača i momčadi.

Vlašić je došao na posudbu iz West Hama, već u prvim utakmicama pokazao je da će biti pojačanje za momčad Ivana Jurića, postigao je dva pogotka i najavio formu zbog koje će Zlatko Dalić imati manje briga oko rostera reprezentacije.

Četiri preostala transfera su:

Cesc Fabregas/Como: Španjolac se pridružio momčadi u Serie B kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Monacom, igrač koji je postao eruopski i svjetski prvak došao je na nagovor Thierryja Henryja, manjinskog dioničara kluba.

Samuel Umtiti/Lecce: branič Barcelone pridružio se novom prvoligašu što je sigurno najveće iznenađenje ove sezone. Aktualni svjetski prvak rasplakao se kada  ga je nekoliko tisuća navijača Leccea dočekalo u Italiji.

Tanguy Ndombele/Napoli: francuski reprezentativac postao je jedan od najskupljih igrača u Premierligi prije tri godine, kada je u Tottenham došao za 60 mil. eura iz Lyona. Napoli je platio samo 500.000 eura za njegovu posudbu, ugovor može otkupiti za 30 mil. eura.

Luka Jović/Fiorentina: srpski reprezentativac došao je kao slobodan igrač iz Real Madrida, doveden je kao zamjena za Dušana Vlahovića, koji je u siječnju otišao u Juventus. Real Madrid platio je Eintrachtu čak 63 mil. eura za igrača, koji je postigao samo tri pogotka u 51 nastupa za madridski klub. Fiorentina i Real Madrid dijele ravnomjerno odštetu od njegova budućeg transfera.

Tablice omogućuje Sofascore