Thierry Henry otkrio zbog koga je svojedobno otišao iz Juventusa

Utorak, 30. kolovoza 2022. 13:00 Napisao/la  SC
Thierry Henry
Thierry Henry

Thierry Henry prvi put je rekao zbog koga je svojedobno otišao iz Juventusa za koji je igrao u mandatima Marcella Lippija i Carla Ancelottija.

- Kada sam došao u Juventus, imao sam problema s leđima, ali sam želio odmah igrati. Nisam igrao prve utakmice pod Lippijem, jer me vidio kao prvog napadača. Onda ga je zamijenio Ancelotti, počeo sam igrati malo bolje, nakon utakmice s Romom počeo sam zabijati i asistirati. Napustio sam Juventus, jer me Moggi nije poštovao. Nešto se dogodilo s njim, ne želim ići u detalje. Možda bih ostao u Juventusu da nije bilo toga, kazao je svojedobno ponajbolji napadač na svijetu.

Bivši direktor Juventusa Luciano Moggi u to je doba bio najmoćniji čovjek u talijanskom nogometu iz kojega 2006. godine doživotno izbačen nakon što se u aferi Calciopoli otkrilo kako je namještao utakmice.

- Wenger ga je želio, shvatio je da u engleskom nogometu ima više prostora. Nije bila pogreška prodati Henryja, doveo sam ga za 20 i prodao za 33 milijuna, te kupio Davida Trezegueta za 18 milijuna. Kako možete reći da sam pogriješio, objasnio je tada Moggi zašto je Arsenalu prodao Henryja.

Tablice omogućuje Sofascore