MIHAJLOVIĆ POSTAO BIVŠI

Bologna smijenila bolesnog trenera

Utorak, 06. rujna 2022. 18:19 Napisao/la  SC

Ova odluka je nažalost postala neizbježna

Siniša Mihajlović
Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović postao je bivši trener Bologne.

Bologna nakon pet kola nema pobjede, ostvarila je tri remija, a posao svakoga trenera ovisi od rezultata, pa i posao trenera koji je u Bologni postao počasni građanin zbog privrženog odnosa prema klubu tijekom borbe protiv leukemije.

- Ova odluka je nažalost postala neizbježna, unatoč snažnoj vezi i ljubavi prema klubu i cijelom gradu u ove emotivne i dramatične tri i pol godine. Zahvaljujemo Siniši i njegovom stožeru što su svojim radom u izvanrednim i delikatnim okolnostima na čisto ljudskoj razini iskazali iznimnu predanost i profesionalizam, stoji u klupskom priopćenju.

Mihajlović je trener postao u siječnju 2019. godine, u srpnju iste dijagnosticirana je leukemija zbog koje dvaput povrgnut kemoterapiji.

Tijekom boravaka u bolnici Mihajlović je bio u stalnom kontaktu sa svojim stožerom i momčadi putem videolinka.

- To je bila najteža odluka koju sam donio otkad sam predsjednik Bologne. Tijekom zadnjih godina doživjeli smo prekrasne i bolne trenutke sa Sinišom, koji su učvrstili naš odnos koji nije bio samo profesionalan, već prije svega ljudski. Iako Siniša Mihajlović od danas više nije trener Bologne, ovaj klub i svi ljudi u njemu uvijek će biti uz njega do potpunog oporavka i do kraja karijere, rekao je predsjednik Joey Saputo.

Tablice omogućuje Sofascore