TALIJANSKO PRVENSTVO

Juventus prvi pobijedio Romu u prvenstvu

Nedjelja, 05. siječnja 2014. 22:54 Napisao/la  SC

Utakmice 18. kola: Juventus – Roma 3:0, Chievo – Cagliari 0:0, Fiorentina – Livorno 1:0

Juventus je najbolja nogometna momčad Italije! U derbiju 18. kola Roma je u Torinu doživjela prvi poraz u prvenstvu. Poraz bez zadrške jednog od najvećih Juventusovih kandidata za naslov prvaka nije riješio pitanje prvaka, ali Juventus definitivno igra najbolji nogomet u Seriji A. Igrači Rome nemoćno su u Torinu svjedočili demonstraciji nedostižne nogometne taktike aktualnog prvaka.

Roma nakon teškog poraza (0:3) nema apsolutno za čime žaliti, naprotiv. Budući da je zadnjih dvadesetak minuta Roma igrala s dvojicom igrača manje u polju, gosti mogu biti sretni što Juventus nije htio uzalud trošiti snagu pri vodstvu 3:0.

U prvom dijelu Romi je pripao posjed lopte i dojam momčadi koja nešto pokušava, ali ništa ne uspijeva ostvariti. Prva i jedina prilika Romina prilika dogodila se već u 7. minuti, Buffon je bio brži od Ljajića. Do kraja utakmice Roma ni jednom ozbiljno nije zaprijetila. Juventus je u svakom izlasku iz duboke obrambene zone izgledao opasnije i taktički pametnije.

U 17. minuti Tevez je na metru kvadratnom izbacio iz ravnoteže De Rossija i onda lucidno proigrao Vidala, koji se slijeva ušuljao iza leđa rimske obrane i matirao De Sanctisa.

U 48. minuti utakmica je rješena! Pirlo je ubacio iz slobodnog udarca, Bonucci ostao sam na drugoj vratnici, vratar De Sanctis ostao je ukopan na crti, stoper Juventusa iz blizine je u padu skrenuo loptu u mrežu.

U 74. minuti De Rossi je dobio crveni karton zbog pokušaja divljačkog nasrtaja na Chiellinija. Dvije minute kasnije Castan je rukom loptu odbio s gol-crte i dobio crveni karton, a Vučinić iz kaznenog udarca postavio konačni rezultat.

Roma je  jednom elementu ipak bila bolja, ostvarila je veći posjed lopte iako je dvadesetak minuta igrala bez dvojice igrača. Trener momčadi koja u teškom porazu ostvari veći posjed lopte mora preispitati svoje poglede na nogomet.

JUVENTUS: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal (Marchisio 78), Pirlo, Pogba, Asamoah; Tevez (Vučinić 59), Llorente (Quagliarella 81)

 

ROMA: De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Dodò (Torosidis 55); Pjanić (Destro 55), De Rossi, Strootman; Ljajić, Totti (Florenzi 72), Gervinho

Ivan Rebić (Fiorentina) i Manuel Pamić (Chievo) u 18. kolu odgledali su utakmice svojih momčadi s klupa.

Utakmice 18. kola: Juventus – Roma 3:0 (Vidal 17, Bonucci 48, Vučinić 77-11m), Chievo – Cagliari 0:0, Fiorentina – Livorno 1:0 (Rodriguez 66)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.