×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Pobjedom u Ceseni Milan opet vodeći u Italiji

Nedjelja, 19. veljače 2012. 17:21 Napisao/la 

Milan je na gostovanju u Ceseni slavio s 3:1 i tako se vratio na čelnu poziciju Serie A, s bodom prednosti ispred Juventusa. Roma preko Parme do pete pozicije.

Dominantno, uvjerljivo i moćno. Tako je Milan izgledao u Ceseni. Pogotovo u prvom dijelu. Nakon što su razmontirali Arsenal u Ligi prvaka, priču su (bez Boatenga, Mexesa, Ibrahimovića, Antoninija...) reprizirali i kod posljednjeplasirane momčadi Serie A. Od prve sekunde "Rossoneri" su jurnuli prema vrataru domaćina Antonioliju, frcale su šanse, ali na prvi pogodak trebalo se čekati gotovo pola sata. Točnije, 29 minuta. A tada je Sulley Muntari zabio svoj prvi pogodak u dresu Milana. Muntari, koji je na posudbu u "susjedni kvart" stigao iz - Intera! Paradoksalno, dok Inter "glavinja" u traženju vlastitog identiteta (poglavito su "tanki" u veznom redu) Muntari zabija za najvećeg rivala...

Nakon samo dvije minute fantastičnim udarcem "iz trka", s više od dvadeset metara Emanuelson je povisio na 2:0. Inače, Emanuelson je u posljednje vrijeme radikalno podignuo razinu forme, a u Ceseni je bio najbolji čovjek Massimiliana Allegrija, a ovo mu je kao i Muntariju prvi gol za Milan. U nastavku se Cesena malo otvorila, dva puta zaprijetila preko Mutua, a onda "popila" i treći pogodak. Strijelac Robinho, u 55. minuti, nakon što se "prošetao" kroz obranu domaćina, Brazilac je "probušio" Antoniolija. Milan je nakon trećeg pogotka "skinuo nogu s gasa" i lagano kompromitirao uvjerljivo vodstvo, kada je Pudil u 65. minuti smanjio na 3:1. Imali su domaćini još nekoliko izglednih prigoda, ali Abbiati je obranio ono što njegova obrana nije počistila.

Trobodom iz Cesene Milan se vratio na mjesto "capoliste", vodeće momčadi Serie A. "Rossoneri" su na 50 bodova, Juventus ima 49, a iduće subote (20.45) na San Siru se igra "Scudetto match"! Sastaju se upravo Milan i Juventus. Iako je kraj Serie A još dovoljno daleko, mnogi se slažu kako bi subotnji sraz mogao biti presudan. U boljoj formi je, trenutno, "za pola koplja" Milan, ali kako sada stvari stoje, zbog suspenzije im neće biti Ibrahimovića. Premda su se pojavile špekulacije kako bi mu kazna mogla biti smanjena na dvije utakmice pauze, pa bi mogao igrati u subotu protiv "Stare dame". Istina, Juve ima i utakmicu manje (Bologna). U svakom slučaju, čeka nas zanimljiv tjedan...

Na Olimpicu je Roma slavila s minimalnih 1:0 protiv Parme, pogotkom Borrinija u 26. minuti. Mogla je, zapravo morala "Vučica" i uvjerljivije slaviti, ali je vratar Parme Mirante preživio klasično "bombardiranje" u drugom dijelu, kada su igrači Rome iz kontri i polukontri konstantno jurišali prema njemu. Roma je ovom pobjedom preskočila Inter i Napoli, momčad Luisa Enriquea je trenutno na 5. mjestu, posljednjem koje vodi u Europu. Parmi je ovo, pak, prvi poraz nakon pet kola. S minimalnih 1:0 (Thereau 30') Chievo je na gostovanju svladao Genou. Tako je ovo mopmčadi iz grada najpoznatijeg po cikloni treći poraz za redom. Novara i Atalanta su odigrali bez pogodaka 0:0, dok je Lecce pregazio Sienu s 4:1. Poveli su gosti preko Del Grossa, ali su potom Muriel, Di Michele, Cuadrado i Brivio donijeli radost Lecceu. U večernjem terminu (20.45) igraju se susreti Udinese - Cagliari i Palermo - Lazio.

SERIE A, 24. KOLO: Inter - Bologna 0:3 (0:1 Di Vaio 37, 0:2 Di Vaio 38', 0:3 Acquafresca 85'), Fiorentina - Napoli 0:3 (0:1 Cavani 3', 0:2 Cavani 54', 0:3 Lavezzi 90') , Juventus - Catania 3:1 (0:1 Barrientos 4', 1:1 Pirlo 22', 2:1 Chiellini 74', 3:1 Quagliarella 81'), Lecce - Siena 4:1 (0:1 Del Grosso 25', 1:1 Muriel 32', 2:1 Di Michele 68' (11m), 3:1 Cuadrado 82', 4:1 Brivio 90'), Novara - Atalanta 0:0, Genoa - Chievo 0:1 (0:1 Thereau 30'), Cesena - Milan 1:3 (0:1 Muntari 29', 0:2 Emanuelson, 0:3 Robinho 55', 1:3 Prudil 65') , Roma - Parma 1:0 (1:0 Borrini 26').

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.