Serie A: Napoli u derbiju pobijedio Milan i preuzeo vodstvo na ljestvici

Nedjelja, 18. rujna 2022. 14:56 Napisao/la  SC

Marcelo Brozović odigrao je svih 90 minuta za milansku momčad, koja je u Udinama doživjela treći poraz ove sezone

Serie A: Napoli u derbiju pobijedio Milan i preuzeo vodstvo na ljestvici

Napoli je u derbiju kola pobijedio Milan na San Siru i preuzeo vodstvo na ljestvici na kraju dana tijekom kojega su se tri momčad smjenjivale na mjestu lidera (Udinese, Atalanta, Napoli).

Kažnjeni Luciano Spaletti s tribina je svjedočio petoj pobjedi svoje momčadi i prvom porazu Milana.

U utakmici podjednakih momčadi odlučile su nijanse, dvije ponajbolje talijanske momčadi demonstrirale su jaki ritam i snažnu duel-igru uz malo poteza za pamćenje.

Milanu su uočljivo nedostajali najbolji napadači (Leao, Rebić, Ibrahimović..)

Atalanta je postala lider nakon pobjede Rimu, Gian Piero Gasperini pobijedio je Josea Mourinha u utakmici tijekom koje je Roma ostavila bolji dojam, stvorila više prilika, ali nogomet se igra za pogotke.

Mourinho je u 57. minuti dobio crveni karton, Mario Pašalić igrao je do 74. minute.

Monza je priredila najveće iznenađenje 7. kola Serie A pobijedivši na svom terenu Juventus 1:0, čime su dohvatili prvu pobjedu u povijesti u Serie A.

Monza, klub bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconia, u svoju premijernu sezonu u Serie A ušao je s jednim osvojenim bodom u prvih šest kola pa je Juventus unatoč samo dvjema pobjedama bio veliki favorit. 

Lazio je rutinski odradio gostovanje kod Cremonesa pobijedivši  4:0, Toma Bašić igrao je je za goste iz Rima od 78. minute.

Nogometaši Udinesea pobijedili su Inter 3:1 u utakmici 7. kola Serie A i preuzeli ligaški vrh.

Momčad iz Milana povela ju u petoj minuti pogotkom Nicoloa Barella iz slobodnog udarca, a onda je uslijedio strmoglavi pad.

Prvo je Milan Škriniar autogolom u 22. minuti poništio prednost svoje momčadi, koliko je kvalitetno momčad igrala najbolji  je pokazatelj da je Simone Inzaghi  već nakon pola sata igre izvadio Mhitarjana i Bastonija, ali niti to u konačnici nije pomoglo.

Petu pobjedu ove sezone nogometaši Udinesea izborili su u samoj završnici susreta, domaća momčad povela je u 84. minuti preko slovenskog internacionalca Jake Bijola na asistenciju Deulofeua, da bi isti igrač u trećoj minuti sudačke nadoknade vremena asistirao i Arslanu za konačnu potvrdu pobjede.

Marcelo Brozović odigrao je svih 90 minuta za Inter, u 57. minuti požutio je zbog jednog naguravanja, BiH reprezentativac i nekadašnji nogometaš Rijeke Mato Jajalo nije ulazio u igru kod Udinesea.

Interu je ovo već treći poraz u sedam utakmica.

Serie A, 7. kolo: Udinese - Inter 3:1 (Skriniar 22-ag, Bijol 84, Arslan 90+3/Barella 5), Monza - Juventus (Gytkjaer 74), Cremonese - Lazio 0:4 (Imobile 7, 21-11 m, Milinković-Savić 45+2, Pedro 79), Fiorentina - Verona 2:0 (Ikone 13, Gonzales 90), Roma - Atalanta 0:1 (Scalvini 35), Milan - Napoli 1:2 (Giroud 69/Politano 55-11m, Simeone 78)

Poredak: Napoli 17, Atalanta 17, Udinese 16,  Lazio 14,  Milan  14, Roma 13,...

Tablice omogućuje Sofascore