Napoli je novi prvak Italije, nakon 33 godine čekanja Scudetto se vraća u grad podno Vezuva

Četvrtak, 04. svibnja 2023. 22:50 Napisao/la  SC

Po sučevu posljednjem zvižduku na Dacia Areni uslijedila je erupcija oduševljenja, povijesni trenutak uživo je ispratilo 13 tisuća Napolitanaca, eruptirao je i Napulj, na stadionu Diego Maradona utakmica se pratila na pet velikih video-zidova

Slavlje Napolitanaca na Dacia Areni u Udinama
Slavlje Napolitanaca na Dacia Areni u Udinama

Nogometaši Napolija  novi su prvaci Italije!

Nakon 33 godina čekanja treći Scudetto pod Vezuv će doći iz Udina, u utakmici 33. kola Serie A Napoli je remizirao na Dacia Areni, Victor Osimhen svojim je 23. ligaškim pogotkom ove sezone pet kola prije kraja prvenstva i matematički potvrdio osvajanje toliko željene titule.

Domaća momčad malo je zakomplicirala situaciju prekrasnim pogotkom Sandija Lovriča u 13. minuti, ali su gosti početkom nastavka uspjeli poravnati rezultat.

Prvu titulu Napoli je osvojio 1988. godine, predvođen legendarnim Diegom Maradonom, drugi Scudetto osvojen je dvije godine kasnije, nakon Maradoninog odlaska uslijedio je strmoglavi pad momčadi koja se posljednjih nekoliko godina vratila u talijanski nogometni vrh.

Imali su nekoliko prigoda za osvajanje naslova, ali bi gubili bitku s Juventusom i Interom, ali ne i ove godine, dolazak Luciana Spallettija mnogo je toga promijenio u Napulju.

Odmah po sučevu posljednjem zvižduku na Dacia Areni uslijedila je erupcija oduševljenja, povijesni trenutak uživo je ispratilo 13 tisuća najvatrenijih navijača, koji su se sjurili na travnjak.

U isto vrijeme eruptirao je i Napulj, na stadionu Diego Maradona utakmica se pratila na pet velikih video-zidova, na stadionu se okupilo 55 tisuća navijača, a kakva je bila atmosfera možete pogledati OVDJE

Pred navijačima Napolija luda je noć, vjerojatno ne samo jedna.

Utakmice 33. kola: Udinese – Napoli 1:1 (Lovrič 13/Osimhen 52), Empoli – Bologna 3:1 (Lucumi 1-ag, Akpa Akpro 45-1, Cambiaghi 68/Orsolini 88)

Tablice omogućuje Sofascore