TALIJANSKO PRVENSTVO

Milan pobijedio i vratio treću poziciju

Nedjelja, 28. travnja 2013. 22:46 Napisao/la  SC

Utakmica 34. kola: Milan - Catania 4:2 (Flamini 45, Pazzini 74, 77, Balotelli 90-11m/Legrottaglie 30, Bergessio 65)

SERIE - 34. kolo

MILAN - CATANIA 4:2

Stadion San Siro. Gledatelja: 36335

Sudac: Davide Massa (Imperia)

Strijelci: 0:1 Legrottaglie (30), 1:1 Flamini (45), 1:2 Bergessio (65), 2:2 Pazzini (74), 3:2 Pazzini (77), 4:2 Balotelli (90-11m)

Žuti kartoni: De Sciglio, Balotelli, Flamini (Milan), Legrottaglie, Frison, Barrientos, Bergessio, Marchese (Catania)

MILAN: Amelia, Abate, Mexes, Bonera, De Sciglio, Flamini, Montolivo, Nocerino (67 Pazzini), Boateng (87 Niang), Balotelli, El Shaarawy (81 Muntari)

CATANIA: Frison, Izco, Legrottaglie, Rolin, Marchese, Lodi (88 Capuano), Almiron (81 Biagianti), Barrientos, Castro, Gomez, Bergessio

Nogometaši Milana vratili su se na treću poziciju Serie A, pobijedivši u posljednjem dvoboju 34. kola na San Siru Cataniju 4:2. Rossoneri su do tri važna boda stigli u završnici susreta nakon što su gosti dvaput vodili. Drugi preokret donio je Pazzini koji je u igru ušao u 67. minuti i golovima u 74. i 77. minuti Milan doveo u vodstvo. "Točku na i" stavio je Balotelli koji je u drugoj minuti sudačke nadoknade izborio i potom sam realizirao jedanaesterac.

Catania je povela iz prvog pravog napada. Lodi je izveo slobodnjak s lijeve strane a nekadašnji branič rossonera Legrottaglie je bio najviši u skoku, pogodivši same desne rašlje nemoćnog Amelije. Dvije minute kasnije Milan je zamalo izjednačio. Prvo je Boateng pravom bombom pogodio gredu, da bi odmah u sljedećem napadu loptu nakon nekoliko pokušaja i pravog karambola sa same linije izbacio gostujući vratar Frison.

Friosn je radio čuda na vratima gostiju, ali je kraje prvoga dijela nakon silnog pritiska Milana ipak kapitulirao. Abate je ubacio s desne strane, loptu je prsima smirio Balotelli, a loptu lijevom iz prve stisnuo Flamini za 1:1. Milan je pritisnuo i početkom nastavka, ali je Frison bio nesavladiv. Kazna je stigla u 65. minuti nakon odlične kontre gostiju. Barrientos je odličnom loptom pronašao Bergessia, a ovaj krasno potkopao loptu za 1:2. U trenucima kada je Milan bio na konopcima Allegri je u igru umjesto neprimjetnog Nocerina ubacio Pazzinija, koji je ove sezone već 15. puta bio na pravom mjestu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.