VELIKANI U VELIKOM KLUBU

Maldini i Boban preuzeli Milan

Petak, 14. lipnja 2019. 15:51 Napisao/la  SC

 Slijedim svoje srce i strast, kaže Boban

Paolo Maldini i Zvonimir Boban
Paolo Maldini i Zvonimir Boban

Paolo Maldini službeno je postao tehnički direktor, Zvonimir Boban službeno više nije djelatnik FIFA-e zbog toga jer postaje direktor Milana.

U petak je Milan promovirao novu upravu na čelu s legendardnim Maldinijem i njegovim prvim suradnikom Bobanom.

- Paolo personificira one ljudske vrijednosti na kojima je izgrađen ovaj klub. S njima ćemo moći ustrojiti moderan kluba utemeljen na najvišoj profesionalnoj kvaliteti, kazao je između ostalog predsjednik uprave Milana Ivan Gazidis na predstavljanju Maldinija, koji je osvojio 26 trofeja u 902 utakmice u dresu Milana

Zvonimir Boban u petak se oprostio s FIFA-om zbog poziva iz Milana koji se ne odbija:

- Uvijek ću biti zahvalan predsjedniku FIFA-e Gianniju Infantinu na prilici koju mi je pružio. Na tragu njegova manifesta "vratimo nogomet FIFA-i, vratimo FIFA-u nogometu" imao je povjerenje u program uključiti bivše igrače, bio sam iskreno počašćen i privilegiran raditi na tako važnom projektu kojim bi FIFA trebala dobiti mjesto koje zaslužuje, daleko od skandala i narušenog imidža. Gledajući unatrag, osjećam zadovoljstvo učinjenim zadnje tri godine. Bilo je jako teško otići iz FIFA-e, ali slijedim svoje srce i strast isto kao kada sam odlučio da se pridružim FIFA-i. Ljudi iz NK-a Milan su moja obitelj, Milano je moj grad. Gorim od želje da pomognem to slavnom klubu. Zurich je također dobio posebno mjesto u mojem srcu, napisao je između ostalog Boban na oproštaju od FIFA-e.

- Ne mogu zahvaliti Bobanu na svemu što je učinio za FIFA-u i nogomet zadnje tri godine. Mnoga poboljšanja ne bi bilo moguće provesti bez Bobana. Nedostajat će nam, želim mu puno uspjeha u njegovu voljenom klubu, napisao je Infantino.

Tablice omogućuje Sofascore