Mike Maignan zbog rasističkih uvreda otišao s terena usred utakmice u Udinama

Nedjelja, 21. siječnja 2024. 09:50 Napisao/la  SC

Zlatan Ibrahimović sišao s tribine u tunel, Kylian Mbappe emotivno reagirao na društvenim mrežama

Mike Maignan zbog rasističkih uvreda otišao s terena usred utakmice u Udinama

Mike Maignan u 33. minuti utakmice između Udinesea i Milana (1:3) demonstrativno je napustio teren zbog rasističkog vrijeđanja, sudac je prekinuo utakmicu, prekid je trajao nekoliko minuta, francuski reprezentativac nije htio više nastaviti utakmicu, krenuo je prema tunelu, na kraju se vratio na teren na nagovor suigrača.

To je kratki izvještaj posljedica sramotnog ponašanja skupine navijača Udinesea:

- Pri prvoj intervenciji čuo sam majmunsko glasanje, nisam rekao ništa. Kad sam drugi put otišao po loptu, opet sam čuo isto. Rekao sam četvrtom sucu i svojoj klupi što se dogodilo. Rekao sam da ovako ne možemo igrati. Nije ovo prvi put da se događa ovako nešto. Moramo reći da je ono što rade pogrešno. Nije se tako ponašao cijeli stadion, većina navijača bodri svoj tim i ruga se protivniku, što je normalno, ali ne na ovakav način. Bila sam ljut, nisam više želio igrati, ali nisam mogao ostaviti svoje suigrače. Mi smo kao obitelj, svi su me u momčadi podržali. Vratili smo se sa teren s još većom željom za pobjedom, jer najbolji odgovor je pobjeda, rekao je Maignan nakon utakmice.

Bivši suigrač i sadašnji klupski viši savjetnik Zlatan Ibrahimović sišao je s tribine u tunel kako bi razgovarao s Maignanom:

- Rekao mi je da ostanem mentalno jak, da bi najbolji odgovor bila pobjeda, kaže Maignan.

Pogocima Luke Jovića (88) i Noaha Okafora (93) Milan je preokrenuo rezultat i pobijedio, Maignan je doživio sportsku satisfakciju.

Međutim, ostao je gorak okus u ustima, jer rasizam uzima sve više maha u nogometu, posebice na talijanskim stadionima.

Nakon utakmice Maignan je na društvenim mrežama dobio potporu brojnih nogometaša i osoba iz javnog života.

Kylian Mbappe posebno je emotivno reagirao, jedan od najboljih igrača današnjice i Maignanov suigrač iz reprezentacije, napisao je sljedeće:

- Daleko od toga da si sam, Mike Maignan. Svi smo uz tebe. I dalje isti problemi i nema rješenja. Dosta je više, dosta! Ne rasizmu, napisao je Mbappe.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.