Ivan Jurić vodi na listi najpodcjenjivanijih trenera Serije A

Srijeda, 29. svibnja 2024. 09:35 Napisao/la  SC

Ivan Jurić (Torino), Raffaele Palladino (Monza) i Alberto Gilardino (Genoa) ostali u medijskoj sjeni trenera boljih klubova

Ivan Jurić
Ivan Jurić

Ivan Jurić vodi na listi najpodcjenjivanijih trenera Serije A!

U sjeni rezultata boljih klubova, posebice uspjeha Simonea Inzaghija (Inter) i Thiaga Motte (Bologna), ispod medijskog radara prošli su rezultati koje su otvarili Ivan Jurić (Torino), Raffaele Palladino (Monza) i Alberto Gilardino (Genoa).

1. Ivan Jurić

Jurić ovog ljeta odlazi iz Torina nakon što se nije uspio dogovoriti s predsjednikom Urbanom Cairom.

Najveća kvaliteta 48-godišnjeg hrvatskog stručnjaka je da se Torino s ograničenim budžetom do zadnjih kola borio za europski plasman, na kraju je ostao na granici s istim brojem bodova kao prošlosezonski prvak Napoli.

Jurić protežira nogomet koncepcijski sličan Gian Pieru Gasperiniju, od bivšeg trenera i mentora usvojio je osvjedočeni uspješni način igre, od navijača Torina vjerojatno se oprostio pobjedom (3:1) protiv Milana.

Cijelu trenersku karijeru proveo je u talijanskom nogometu, gdje ga još uvijek ne doživljavaju kao trenera za velike klubove.

Zbog toga je moguće da ovog ljeta prvi put u trenerskoj karijeri ode u inozemstvo.

2. Raffaele Palladino

Palladino je na početku sezone preuzeo Monzu od Giovannija Stroppe i odmah promijenio mentalitet momčadi, kao debitant u Seriji A skrenuo je pažnju načinom na koji je izvukao maksimum od igrača, nekolicina njih zapeli su za oko skautima jačim klubova isto kao i Palladino.

3. Alberto Gilardino

Nekadašnji napadač Milana i svjetski prvak iz 2006. godine debitirao je u Seriji A kao trener koji gaji napadački nogomet.

Genoa je ugodno iznenadila sadržajnim nogometom, ostvario je Gilardino nekoliko zvučnih pobjeda (Lazio, Roma...), afirmirao je igrače poput Alberta Gudmundssona i Matea Reteguija.

Gilardino ostaje u Genoi, bit će zanimljivo pratiti njegov rad u drugoj sezoni.

Tablice omogućuje Sofascore