Ivan Jurić: Gasperini me svemu naučio, Verona nema uvjeta kao Atalanta

Petak, 27. studenog 2020. 13:44 Napisao/la  SC
Gasperini i Jurić
Gasperini i Jurić

U subotu (20.45) igraju Atalanta i Verona, Ivan Jurić igra protiv Giana Piera Gasperinija, klasična priča u srazu učenika i učitelja:

- Gasperini me naučio svemu, doveo je Atalantu na fantastičnu razinu. Slušao sam sramotne komentare stručnjaka nakon poraza Atalante od Liverpoola rezultatom 0:5, ali Gasperini je svima pokazao pobjedom (2:0) na Anfieldu s istim sustavom kao u prvoj utakmici. Zaista su strašna momčad. Gasperini se pobrinuo da ostanu najbolji igrači, pustio je samo one koje je mogao zamijeniti, kaže Jurić koji je prvo bio igrač, a zatim asistent treneru Atalante.

Verona gaji sličan način nogometa kao Atalanta, ali na nižoj kvalitativnoj razini:

- U Veroni nemamo takve uvjete da možemo krenuti stopama Atalante, niti možemo realno razmišljati o tome da budemo bolji nego prošle sezone, nije lako zamijeniti toliko igrača odjednom. Htio sam ovdje pokrenuti pravi projekt što se nije dogodilo. Nije kasno, ovdje sam zaista sretan, jako smo se poboljšali na organizacijskoj razini. Volio bih da imamo svoje igrača, a ne samo igrače na posudbi, tada bismo mogli razgovarati o projektu za budućnost. Ovako će ovo biti još jedna godina u kojoj ćemo pokušati ostati u ligi, zaključio je Jurić.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.