Gabriele Gravina zanimljivo govorio o Lucianu Spallettiju i Robertu Maciniju

Srijeda, 23. kolovoza 2023. 14:47 Napisao/la  SC
Mancini i Gravina
Mancini i Gravina

Predsjednik talijanskog saveza (FIGC) Gabriele Gravina komentirao je odnos Luciana Spallettija i Aurelija De Laurentis, bivši trener Napolija ima klauzulu u ugovoru koja je postala pravni problem otkada je postao novi izbornik:

- Nisam ni znao za to u početku. Saznao sam iz novina. Odvjetnici su mi rekli da možemo razgovarati s njim, ostalo je stvar između Luciana i njegovog bivšeg kluba. Situacija je bila jasna od samog početka. Luciano mi je odmah rekao da je klauzula problem između njega i Napolija, FIGC nikada nije razmišljao o tome, rekao je Gravina.

Spalletti mora platit 3 mil. eura odštete prema tvrdnjama vlasnika Napolija:

- Razgovarao sam s Aurelijom, ali nisam očekivao ništa od toga razgovora. Postoji nešto što me iznenadilo, puno mržnje i licemjerja od strane nekih kritičara, ali to je dio igre. Čitao sam i o drugim trenerima koji nisu bili u našim planovima. Odmah sam nazvao Spallettija, drugi kandidat je bio Antonio Conte, koji se ne može smatrati drugim izborom i to je kraj priče, kaže Gravina.

Gravina je nezadovoljan ponašanjem i tvrdnjama bivšega izbornika Roberta Macinija, koji je rekao da je otišao zato jer se Gravina počeo miješati u sastav njegova stožera:

- Roberto mi nikada nije rekao da želi otići, došlo je niotkuda. Za ostavku sam prvi put čuo od njegove supruge Silvije Fortini, koja mu je ujedno i odvjetnica, dan prije nego što smo dobili ovjereni e-mail. S obzirom na naš odnos, bilo bi mi draže da me Mancini obavijestio gledajući me u oči. Primio sam poruku 8. kolovoza od njegova odvjetnika u kojoj je izrazio nelagodu u vezi s oslobađajućom klauzulom koja će se aktivirati ako se ne kvalificiramo za Euro, ništa drugo. Još uvijek se pitam kako je Mancini mogao reći neke stvari. I čak se pitam je li on to stvarno rekao, jer je to suprotno svemu što se zapravo dogodilo. Silvia, Roberto i ja znamo što se stvarno dogodilo. Što se tiče stožera, samo je Evani otišao jer nije prihvatio novu ulogu. Govorimo o osobi koja je u savezu radila prije Roberta. Ostali su ostali. Ne želim otvarati polemiku, ali njegove su tvrdnje bile neugodne, neprimjerene i uvredljive. Nadam se da će promijeniti stav. Kažem vam, nazovite ga jer ne mogu vjerovati što je rekao. Imali smo prijateljski i profesionalan odnos, nikad mu nisam stao na prste, nikad nisam predlagao igrača, nikada nisam pitao tko će igrati. Nisam zaslužio ovakav tretman, kazao je Gravina.

Tablice omogućuje Sofascore