Edin Džeko uvjeren da Roma u polufinalu može izbaciti Manchester United

Petak, 16. travnja 2021. 15:08 Napisao/la  SC
Edin Džeko
Edin Džeko

Edin Džeko uvjeren je da Roma može proći Manchester United u polufinalu Europske lige.

Roma se u polufinale plasirala preko Ajaxa, Džeko je u uzvratnom susretu bio strijelac.

- Malo smo patili, ali smo na na kraju smo uspjeli i to je najvažnije. Momčad je pokazala karakter, nakon što smo primili pogodak nismo posustali kao u nekim dosaašnjim utakmicama, vratili smo se na pravi način. Mislim da smo zaslužili mjesto u polufinalu, rekao je Džeko. 

Roma je ove sezone pobijedila u 12 od svojih 14 utakmica Europske lige, otvoreno je pitanje mogu li se suprotstaviti Manchester Unitedu.

- Ako smo u polufinalu, onda naravno možemo. Sigurno nije bio lak put, jer su Braga, Šahtjor Donjeck i Ajax u osnovi bili najteži protivnici koje smo mogli dobiti. Sad smo suočeni s još jednim velikim imenom, ali i Roma je veliko ime i moramo dati sve da dođemo do finala.

Iza Džeke je teško razdoblje, ali svađa s trenerom Fonsecom je sada iza njega, iako je ostao bez kapetanske vrpce.

- Ovo mi je šesta godina u Rimu, bilo je uspona i padova, ali ova sezona mi je iz osobnih razloga najteža do sada. Ne volim gledati u prošlost, dogodilo se ono što se dogodilo, moramo gledati u budućnost. Bila mi je čast biti kapetan Rome, ali ja igram za Romu, a ne za traku. Uvijek ću davati sve od sebe, bez obzira bio ja kapetan ili ne, zaključio je Džeko.

Tablice omogućuje Sofascore