CLARENCE SEEDORF PROMIŠLJA

Boateng napuštanjem terena potiče rasiste

Petak, 04. siječnja 2013. 17:16 Napisao/la  SC

One koji vrijeđaju treba izbaciti sa stadiona, a ostalih 90 posto trebaju uživati u utakmici, kaže Seedorf

Rasistički incident na utakmici Milana s Pro Patriom u četvrtak izazvao je brojne reakcije u svijetu sporta. Kevin Prince Boateng je poslije uvreda sa tribina napustio teren, zbog čega je dobio pohvale kolega iz engleske Premierlige.

Patrick Vieira, Vincent Kompany i Rio Ferdinand javno su podržali Boatenga. Međutim, bivši nogometaš Milana Clarence Seedorf kritizirao je reprezentativca Gane.

- Ne vidim ništa pozitivno u njegovoj gesti, jer smatram da na taj način podstiče da se takvi događaji ponavljaju. Ne smijemo dozvoliti grupici da napravi kaos, rekao je legendarni nizozemski nogometaš.

Seedorf kaže da je pogrešno kazniti većinu zbog ponašanja nasilne manjine:

- One koji vrijeđaju treba identificirati i izbaciti sa stadiona, a ostalih 90 posto ljudi trebaju ostati do kraja i uživati u utakmici. Ako je Boateng vidio da ga cijela tribina vrijeđa, cijelu tribinu je trebalo izbaciti. To je jedini ispravan način, zaključio je Seedorf.

Seedorf je dres Milana nosio deset godina, tijekom kojih je dva puta bio prvak Europe. Prošle godine preselio se u Rio, gdje nastupa za Botafogo.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.