Andrea Pirlo otkrio koliko je bio blizu Real Madrida i Barcelone

Srijeda, 06. prosinca 2023. 15:02 Napisao/la  SC
Andrea Pirlo
Andrea Pirlo

Andrea Pirlo u razgovoru za talijanske medije otkrio je da je tijekom igračke karijere bio jako blizu Real Madrida i Barcelone:

- Svjetsko prvenstvo 2006. godine upravo je završilo, kada se u Serie A dogodio nered s Calciopolijem. Postojala je mogućnost da Milan igra u Serie B, Fabio Capello prešao je u Real Madrid. Razgovarao sam s njim i direktorima, dogovorili smo se načelno. Kada sam stigao na pripreme Milana, rekli su nam da ćemo igrati u Serie A, te da će nam oduzeti bodove. Nisam bio siguran da ću ostati, jer sam odlučio otići u Real Madrid, ali vraćajući se u Milanello upoznao sam Adriana Gallianija. Galliani je stavio ugovor na stol i rekao nam da stavimo brojke, nakon nekoliko dana ugovor smo potpisali, kazao je Pirlo.

Milan je igrao protiv Barcelone na Trofeo Gamperu 2010., tada je Milan dogovarao transfer Zlatana Ibrahimovića iz Barcelone:

Pirlo je otkrio da je razgovarao s Pepom Guardiolom u njegovom uredu nakon utakmice.

- Postojala je mogućnost da Milan dovede Ibru, Guardiola me pitao mogu li mu se pridružiti u Barceloni. Razgovarali smo u njegovom uredu, Guardiola mi je rekao da bi me volio imati u momčadi. Poznavao me jer je igrao u Bresciji iako nismo igrali zajedno. Bio sam jako ponosan što sam sjedio u njegovom uredu i što me on nazvao čak i nakon se ništa nije dogodilo, prisjetio se Pirlo.

Tablice omogućuje Sofascore