Tko je procijenio da Scoria treba voditi umjesto sprovoditi sportsku politiku?

Nedjelja, 24. veljače 2013. 17:48 Napisao  I. V.

Da ga se predsjednik Damir Mišković nije odrekao prije nego igrača, Elvis Scoria na ljeto bi doveo desetak novih igrača

Elvis Scoria naprasno je završio treći mandat na klupi Rijeke. Nakon samo dva kola nastavka prvenstva sporazumno je raskinuo ugovor i otišao u klupsku povijest. Ovo sporazumno treba shvatiti uvjetno, jasno da Scoria nije svojevoljno otišao nakon 21. kola. To prije jer je trenutačni plasman Rijeke u granicama deklarativnih očekivanja pred početak prvenstva. Prema izjavama predsjednika Damira Miškovića, ove sezone Rijeka je trebala prvenstvo završiti među pet prvoplasiranih klubova s definiranom momčadi koja će iduće sezone istaknuti kandidaturu za visoki plasman.

Scoria nije otišao zbog loših rezultata bez obzira na poraz (1:4) od Dinama i neodlučeni rezultat (0:0) protiv Cibalije. Trofejni trener Rijeke morao je ponuditi ostavku, jer se poslije dva mjeseca priprema tijekom zimske stanke načinom igre vratio na početak sezone. Publiku je izdalo strpljenje, u svlačionici odavno nema mira. Iako glavni igrači nisu izravno zagovarali smjenu, javna je tajna da bi mnogi igrači radije u subotu sjedili na tribinama i vikali "Scoria, odlazi!" nego igrali onakav nogomet.

Prošle jeseni nije se igrao nogomet koji obećava, ali su na kraju zaredali pozitivni rezultati i Rijeka je umalo osvojila drugo mjesto. Scoria je na pripremama u Beleku imao kompletnu momčad, dovedena su još petorica igrača (Alispahić, Škarabot, Jogan, Vargić, Jugović) i sve je izgledalo vrlo obećavajuće dok nisu počele utakmice u nastavku sezone. U prve dvije utakmice igrači su fizički izgledali kao da su nedavno vratili s godišnjeg odmora u Turskoj.

O igri Rijeke raspravlja se od početka sezone iako je sportska politika ključni problem kluba. Scoria je u šest mjeseci doveo čak 18 igrača, a pomaka u igri nema. Naprotiv! Momčad nakon zimske stanke izgleda kao da je tek obavljena prva selekcija igrača za iduću sezonu. I Scoria bi se na kraju sezone morao zahvaliti barem polovici igrača da je ostao trener.

Braniti renome trenera kojemu bijesna publika viče da mora otići nije baš popularno, ali treba još jednom naglasiti da je Scoria bolji trener nego sportski direktor. I prvi put je naprasno otišao zbog toga jer je pogriješio u selekciji igrača (Zekić, Krpan…), kada je počeo slagati momčad koja se trebala boriti za prvaka u mandatu predsjednika Roberta Ježića.

Scoria je ponovio istu pogrešku onoga trenutka kada je ljetos počeo voditi umjesto sprovoditi sportsku politiku. Pogrešne procjene u dovođenju igrača plaća predsjednik Mišković, koji se prije odrekao trenera Scorije nego igrača. Da nije, Scoria bi na ljeto doveo desetak novih igrača.

Scoria je otišao, ostali su problemi u vođenju sportske politike! Ni jedan problem neće se riješiti sve dok ih bude rješavao onaj tko je procijenio da Scoria treba voditi sportsku politiku

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.