Ne događa se prvi put da nije dovoljno imati

Subota, 25. kolovoza 2012. 14:32 Napisao  I. V.

Ako izgubi utakmicu protiv Hajduka, Rijeka ulazi u zonu ispadanja uoči utakmica protiv Slavena Belupa i Dinama

 

 

 

U 6. kolu Rijeka je doživjela poraz u Zaprešiću, ostala na 6 bodova i završila pri dnu ljestvice. U odnosu na klubove (Inter, Zadar, Zagreb…) predisponirane boriti se za ostanak ove sezone, Rijeka po igračkom i financijskom potencijalu spada u elitno društvo. Od kada je Gabriele Volpi započeo proces privatizacije ni jedan klub u klupsku infrastrukturu nije uložio više od Rijeke, čak ni moćni Dinamo. Dok se na Kantridi  postavlja novi led semafor a Rijeka sama financira saniranje jednog gradskog igrališta,  skupa riječka momčad gubi utakmice od klubova (Inter) čiji se djelatnici ne javljaju na službene mobitele jer im nisu plaćeni računi.

Istina, suci nisu bili skloni Rijeci u zadnja dva kola, ali teorije zavjere ne mogu sakriti slabosti na terenu. Riječka momčad od prvog kola ne igra na razini igrača koji su dovedeni kao okosnica momčadi koja bi iduće sezone trebala dosegnuti razinu Dinama. Tendencija pada u igri ukazuje da će momčad prije dosegnuti razinu igre drugoligaša Pomorca, praktično druge momčadi Rijeke, nego prvaka Dinama. Momčad iz kola u kolo djeluje sve nemoćnije, iz letargičnog stanja igrače može podignuti samo pozitivni šok!

Predsjednik Damir Mišković čvrsto stoji iza trenera Elvisa Scorije, što je načelno osnovni preduvjet svake dugoročne suradnje. Predsjednik tvrdi da ne pomišlja momčad šokirati smjenom trenera, zajedno su tek počeli slagati jaku momčad što iziskuje strpljenja, novaca i znanja. Mišković se naoružao strpljenjem, novaca ima dovoljno, a Scoria je formirani stručnjak koji ima svoje slabosti i vrline. Jedna od vrlina svakako je brza mogućnost adaptacije, nije Scoria slučajno majstor kup-natjecanja. Kada je dva kola prije kraja prvenstva preuzeo rastrojenu momčad, Rijeka je za tri dana u utakmici protiv Slavena Belupa izgledala kao da se bori za prvaka, a ne za ostanak.  Međutim, kada je Scoria počeo slagati momčad za novu sezonu, Rijeka je potajno priželjkivala borbu za prvaka, a nakon šest kola sve je bliža borbi za ostanak.  Dok traži najbolju momčad, Scoria u svakoj utakmici izgubi barem po jednog standardnog igrača.

Rijeka u idućem kolu igra protiv Hajduka, što je utakmica koja podsvjesno može promijeniti stanje svijesti u rastrojenoj momčadi. U pripremi utakmice protiv Hajduka igračima Rijeke ne treba trener, ne postoji bolja šok-terapija od pobjede protiv Hajduka. Ako pak izgubi utakmicu protiv Hajduka, Rijeka ulazi u zonu ispadanja uoči utakmica protiv Slavena Belupa i Dinama. U tom slučaju više nitko ne može biti važniji od sudbine kluba kojemu se događa već viđeno.

Ne događa se na Kantridi prvi put da nije dovoljno imati.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.